Wat helpt tegen haaruitval vrouwen?

Bij mannen is haaruitval vrij gebruikelijk. Kijk maar eens naar het aantal mannen met een kaal hoofd. Kaal worden is voor veel mannen aan de orde van de dag. Het is echter ook zo dat vrouwen met haaruitval te maken kunnen krijgen. Heb je op dit moment last van extreme haaruitval als vrouw zijnde? Dan vraag je je ongetwijfeld af wat helpt tegen haaruitval vrouwen? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. Wij voorzien je van de beste middelen én tips tegen haaruitval vrouwen.

Ons expert advies

Aan alle vrouwen met haaruitval raadt onze expert het volgende aan: gebruik een goed haargroei serum, natuurlijke haaroliën, een goede shampoo en conditioner of overweeg een haartransplantatie. Ook kun je voor een anti haaruitval kuur of haargroeimiddelen kiezen. Volgens onze expert kan elke vrouw voor geschikte producten kiezen!

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen? Dit heb je nodig!

Eerder schreven wij al een artikel ‘wat helpt tegen haaruitval?’. In dat artikel richten wij ons op zowel mannen als vrouwen. In dít artikel richten wij ons daarentegen alleen op vrouwen. We geven simpelweg het antwoord op de vraag wat helpt echt tegen haaruitval bij vrouwen.

Daarvoor wijzen wij je allereerst graag op onderstaande middelen. Met deze middelen ben je in staat om haaruitval bij vrouwen tegen te gaan. Dit doe je op een snelle en vakkundige manier. Bovendien breng je met onderstaande middelen je haren weer in de gewenste conditie.

Middel 1: haargroei serum

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen? Het antwoord op deze vraag is tweeledig. Aan de ene kant wil je het uitvallen van haren tegengaan en aan de andere kant wil je het uitvallen van haren voorkomen. In beide gevallen heb je een goede haargroei serum nodig.

Dit serum smeer je in je haren in. Het serum trekt tot diep in de haren, waardoor je haren op de juiste manier gevoed en gehydrateerd worden. Daarmee krijgen je haren weer de gewenste, sterke haargroei. Dit houdt in dat je minder bang hoeft te zijn voor haaruitval.

Middel 2: natuurlijke haaroliën

Wat is nou precies de oorzaak van haaruitval bij vrouwen? Eén van de mogelijke oorzaken van de haren. Doordat de haren gortdroog zijn, breken ze snel af. Op die manier krijg je dus met haaruitval te maken.

Hoe je dit tegen kunt gaan? Dit doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van een natuurlijke haarolie. Zo’n olie trekt ook tot diep in de haarwortels, waarvandaan de haren gevoed, gehydrateerd en versterkt worden. Je turnt je droge haren eigenlijk om tot gezonde en krachtige haren. Dáármee ga je dus perfect haaruitval bij vrouwen tegen.

Goed om te weten: je kunt niet zomaar voor elke haarolie kiezen. Je hebt een voedende, hydraterend en verzorgende haarolie nodig. Daarvoor wijzen wij je graag op onderstaande haaroliën, aangezien deze oliën ook nog natuurlijk zijn.

Middel 3: shampoo & conditioner

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen? Het is sowieso van belang om een goede shampoo en conditioner te gebruiken. Deze beide haarverzorgingsproducten moeten aan een paar eisen voldoen:

 • De shampoo en conditioner moeten voedend zijn. Het is van groot belang dat je haren en haarwortels op de juiste manier gevoed worden. Daarmee maak je je haren sterker, waardoor de kans op haaruitval een stuk kleiner is.
 • De shampoo en conditioner moeten hydraterend zijn. Dit gaat hand in hand met het voedende effect van de shampoo en conditioner.
 • De shampoo en conditioner moeten vrij van chemicaliën zijn. Juist chemicaliën zorgen voor beschadiging van de haren, waardoor je dus last van haaruitval kunt krijgen. Kies daarom altijd voor een natuurlijke shampoo en conditioner.

Middel 4: haartransplantatie

Ben je je haaruitval ontzettend zat? Gaat het zelfs ten koste van je zelfvertrouwen en zelfbeeld? In zo’n situatie kun je ook voor het ‘grovere geschut’ kiezen. Een goed voorbeeld daarvan is een haartransplantatie.

Met een haartransplantatie geniet je van nieuwe haargroei. De groei van je natuurlijke haren wordt gestimuleerd, waardoor je snel weer een volle haardos krijgt. Daarvoor moet je echter wel een ingreep ondergaan.

Zo’n ingreep gaat toch met het nodige gepaard. Zo moet je ten eerste rekening houden met een behoorlijke investering. Voor een haartransplantatie ben je al snel een paar duizend euro kwijt. Ten tweede moet je rekening houden met een herstelperiode. Het is zeker niet zo dat je direct na de ingreep alles weer kunt doen.

Ten derde is het van belang om kritisch naar de haarkliniek te kijken. Kies sowieso altijd voor een goed aangeschreven kliniek uit Nederland. Vermijd de klinieken uit bijvoorbeeld Turkije. Daarbij raden wij je ook aan om je even goed te laten informeren.

Heb je haaruitval op de kruin van je hoofd? Heb je door haaruitval inhammen als vrouw gekregen? Of heb je door haaruitval een hoge(re) haarlijn gekregen? Dit zijn stuk voor stuk andere situaties. Doordat de situatie anders is, is de behandeling ook anders. Ga daarom allereerst voor een intakegesprek naar een goed aangeschreven haarkliniek.

Middel 5: anti haaruitval kuur

Wat helpt tegen haaruitval? Het is dus van essentieel belang om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Daarmee ga je haaruitval als vrouw tegen en voorkom je in de toekomst ook haaruitval.

Daarnaast is het ook verstandig om een goede anti haaruitval kuur te gebruiken. Zo’n kuur volg je conform de handleiding op, waardoor je een stuk minder last van haaruitval krijgt. Daarbovenop komt dat je met zo’n kuur je haren een stuk sterker en in een betere condities krijgt. Daar heb je ook op de lange termijn profijt van.

Middel 6: haargroeimiddelen

Je kunt ook nog voor speciale haargroeimiddelen kiezen. Dit zijn middelen waarmee je de groei van je haren stimuleert. Gaat dit haaruitval volledig tegen? Nou, deels. Mocht de haaruitval sterker zijn dan de aanwas van nieuwe haren, krijg je alsnog met haaruitval te maken. In veel gevallen kun je de haaruitval als vrouw zijnde prima opvangen met één van deze haargroeimiddelen:

Middel 7: lasertherapie

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen? Eén van de hulpmiddelen waar je ook nog voor kunt kiezen, is lasertherapie. Bij deze behandeling wordt met behulp van laserlicht de haargroei bevordert. Dit zorgt op den duur voor een sterkere groei van nieuwe haren.

Deze haren zijn vervolgens tegen een flink stootje bestand. Dat houdt in dat ze minder snel uitvallen. Daarmee heb je het gehele probleem van haaruitval bij vrouwen dus aangepakt.

Is een lasertherapie dan altijd de juiste keuze? Nee, dat is niet het geval. Zo moet je ook bij een lasertherapie rekening met een aanzienlijke investering houden. Ook moet je even kritisch kijken naar de aanbieders van lasertherapieën. Niet alle aanbieders zijn even goed en betrouwbaar gebleken.

Middel 8: minoxidil

Heb je op dit moment als vrouw zijnde last van veel haaruitval? Dan wil je hier ongetwijfeld snel korte metten mee maken. Om dát voor elkaar te krijgen, is het verstandig om naar je huisarts te gaan. Je huisarts kan bijvoorbeeld minoxidil voorschrijven.

Dit is een bepaalde medicatie waarmee haaruitval tegengegaan kan worden. Een huisarts schrijft dit echter niet zomaar voor. Alleen als hij/zij het noodzakelijk acht, kun je deze medicatie tegen haaruitval krijgen.

Heb je van extreem veel haaruitval als vrouw zijnde te maken? Dan kan een huisarts ook nog kiezen voor een hormoontherapie. Dit is een nogal ingrijpend proces waar een huisarts niet direct voor kiest. Een huisarts wil graag eerst met andere mogelijke behandelingen aan de slag, voordat uiteindelijk voor een hormoontherapie gekozen wordt.

Wat is de oorzaak van haaruitval bij vrouwen?

Stel je jezelf de vraag ‘wat helpt tegen haaruitval vrouwen?’. Dan doe je dit waarschijnlijk omdat je op dit moment last van extreme haaruitval hebt. Is dat inderdaad het geval? Ga dan eerst op zoek naar de oorzaak van haaruitval bij vrouwen.

Waarom dit zo belangrijk is? Omdat je in dat geval weet wat bij jou de oorzaak van de haaruitval is. Als je dat weet, kun je deze oorzaak in de toekomst voorkomen. Ook stelt dit je in staat om direct met het juiste middel aan de slag te gaan.

Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen.

Overmatige styling

Breng je elke dag je haar in model met een föhn, krultang en/of stijltang? Dan kan dit de oorzaak zijn van je haaruitval. Deze apparaten stralen de nodige hitte uit, waardoor je hare beschadigd raakt. Beschadigde haren vallen vervolgens snel(ler) uit.

Je moet dus echt oppassen met deze stylingsproducten. Zo is het advies om hier niet dagelijks gebruik van te maken. Heb je iets speciaals op de agenda staan? Dan is het op zich goed voor te stellen dat je je haren met deze producten in model wilt brengen. Zolang je dit af en toe doet, is dit geen enkel probleem. Gebruik je echter deze stylingsapparaten elke dag? Dan is dat mogelijk de oorzaak van je haaruitval.

Verkeerde haarproducten

Wat voor haarproducten gebruik je op dit moment? Mogelijk is de oorzaak van haaruitval bij vrouwen terug te vinden in één van deze haarproducten.

Dat is bijvoorbeeld het geval als een haarproduct vol met chemicaliën zit. De chemicaliën tasten de conditie van het haar aan, waardoor de haren beschadigd raken. Deze beschadigde haren vallen vervolgens snel uit.

Daarbij heb je ook nog met je haartype te maken. Voordat je nieuwe haarproducten kunt kopen, moet je goed naar je haartype kijken. Heb je bijvoorbeeld last van droog haar? Dan heb je niks aan haarproducten die voor vettig haar geschikt zijn. Nee, je hebt haarproducten nodig die volledig passen bij je haartype.

Stress

Ontzettend veel Nederlanders ervaren op dit moment stress. Geldt dit ook voor jou? Dan is het van belang om de stress zo snel mogelijk te zien verminderen. Stress is namelijk één van de oorzaken van haaruitval bij vrouwen.

Is stress de hoofdoorzaak van haaruitval bij vrouwen? Nee, dat is niet zozeer het geval. Het is wel zo dat stress de symptomen van haaruitval versterkt. Dit houdt in dat je door stress meer en meer last van haaruitval krijgt.

Met andere woorden: je moet snel iets doen tegen de stress die je ervaart. Stress is van grote invloed op de conditie van je haren. Overigens is stress ook van grote invloed op je algehele gezondheid en stemming. Voldoende reden dus om snel iets tegen stress te doen!

Hormonale veranderingen

Ben je op dit moment zwanger? Dan is de kans groot dat dit de oorzaak van haaruitval is. Een zwangerschap brengt immers hormonale veranderingen met zich mee. Die veranderingen dragen dan bij aan de haaruitval.

Ook in andere situaties kun je last van hormonale veranderingen krijgen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je de pil slikt of als je in de menopauze zit. Dergelijke situaties zorgen ook voor een (extremere) haaruitval.

Ongezond dieet

Wat voor dieet volg je op dit moment? Met name als je een crashdieet volgt, is de kans op haaruitval groot. Je lichaam én je haren hebben baat bij een gevarieerd voedingsprogramma. Dat betekent immers dat je lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Bij een ongezond dieet of verkeerde leefstijl krijgt je lichaam niet alle voedingsstoffen binnen. Het gevolg hiervan is dat je haren uit kunnen vallen. Je haren hebben bijvoorbeeld ijzer, eiwitten en verschillende vitaminen nodig. Een gebrek hieraan zorgt voor haaruitval bij vrouwen.

Ziekten en aandoeningen

In veel gevallen heeft haaruitval bij vrouwen een duidelijke oorzaak. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een ziekte of een aandoening. Je kunt door onder meer een aandoening aan je schildklier last van haaruitval krijgen.

In het verlengde hiervan horen ook nog de medicijnen. Van bepaalde medicatie kun je ook last van haaruitval krijgen. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is een bestraling/chemokuur.

Ouderdom

Naarmate je ouder wordt, verslappen je haren als het ware. Je haren worden minder sterk en zijn hierdoor lastiger in model te brengen. Bijkomend nadeel is dat je haren sneller uitvallen. Puur door je ouderdom kun je dus ook meer en meer last krijgen van haaruitval.

Is dit een oorzaak waar je nog iets tegen kunt doen? Nee, niet echt. Ouderdom is nu eenmaal een natuurlijk proces waar je niet al te veel tegen kunt beginnen. Het is vooral een kwestie van accepteren.

Alcohol en roken

Ben je een fervente liefhebber van alcohol en/of roken? Dan ook dat de oorzaak van haaruitval bij vrouwen zijn. Zowel alcohol als sigaretten zijn schadelijk voor je gezondheid. Daarmee zijn ook zowel alcohol als sigaretten een mogelijk gevaar voor je haren.

Ons advies: leef zo gezond mogelijk. Daarmee minimaliseer je de kans op haaruitval als vrouw zijnde. Bij een gezonde leefstijl hoort uiteraard niet alcohol en roken.

Blootstelling aan hitte

Leef je als een godin in een warm land? Dan kan ook dit schadelijk zijn voor je haren. De overmatige blootstelling aan het warme zonlicht kan ook je haren beschadigen. Het gevolg daarvan is dat je haren sneller uitvallen.

Je zou daarom je haren goed moeten beschermen. In de zon betekent dit dat je een petje of een hoed moet dragen. Ook moet je dus oppassen met de verschillende stylingsproducten. Voorkom gewoonweg dat je haren overmatig blootgesteld worden aan hoge temperaturen.

Haarbehandelingen

Tot slot is er nóg een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen: haarbehandelingen. Laat je bijvoorbeeld je haren met enige regelmaat verven? Of kies je voor een ander soort haarbehandeling? In dergelijke situaties kan er sprake zijn van een chemische behandeling. Díe behandeling zorgt dan voor je haaruitval.

Je moet altijd producten zonder chemicaliën gebruiken. Dat is althans de tip die wij je mee willen geven. Dergelijke producten zijn alles behalve schadelijk voor je haren. Ben je van plan om je haren te (laten) verven? Gebruik dan de beste verfproducten voor je haren óf laat je haren door een specialist verven.

Wat zijn de gevolgen van haaruitval bij vrouwen?

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen? Deze vraag is om meerdere redenen relevant:

 • Meer en meer vrouwen lijken last van haaruitval te krijgen. Dit komt onder meer doordat meer en meer vrouwen stress ervaren. Of doordat zij een verkeerd haarproduct gebruiken.
 • Haaruitval heeft bij vrouwen grote gevolgen. Heb je op dit moment als vrouw zijnde last van haaruitval? Dan kan dit grote gevolgen hebben. Bij de meeste vrouwen zien wij in ieder geval dat de haaruitval met serieuze gevolgen gepaard gaat. De belangrijkste gevolgen bespreken we hieronder.

De 3 belangrijkste gevolgen van haaruitval bij vrouwen bespreken we hieronder.

Impact op het zelfbeeld en zelfvertrouwen

Heb je als vrouw zijnde last van haaruitval? Dan is dit mogelijk van grote invloed op je zelfbeeld en je mate van zelfvertrouwen. Grote kans dat je door de haaruitval niet meer al te lekker in je vel zit. Of dat je door de haaruitval aan jezelf begint te twijfelen.

Dit heeft ook met het ideaalbeeld wat betreft beauty te maken. Als je aan een mooie vrouw denkt, denk je ongetwijfeld aan een vrouw met een volle, mooie en lange haardos. Je denkt hierbij dus niet aan een vrouw met inhammen of een hoge haarlijn.

Met andere woorden: haaruitval past niet bij het ideaalbeeld. Het is hierdoor vrij logisch dat je met minder zelfbeeld of minder zelfvertrouwen te maken krijgt.

Ander kapsel

Haaruitval is niet alleen van invloed op je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Het is ook van invloed op je haardracht. Met name als je van extreme haaruitval last hebt, is het niet mogelijk om je normale haardracht nog te dragen. In plaats daarvan moet je afwijken naar een ander soort kapsel.

Is dit een belangrijk gevolg? Ja, wat ons betreft wel. Veel vrouwen zijn namelijk gehecht aan hun huidige haardracht. Zij vinden het daardoor lastig om voor bijvoorbeeld een ander kapsel te gaan. Daar kun je bij haaruitval echter niet altijd meer iets aan doen.

Psychologische impact

De psychologische impact van haaruitval bij vrouwen mag niet onderschat worden. Veel vrouwen ervaren de nodige psychische ongemakken ten gevolge van de haaruitval.

Zo krijgen veel vrouwen dus met een minder zelfbeeld of minder zelfvertrouwen te maken. Ook durven vrouwen met haaruitval minder op de voorgrond te treden. Dit kan je op meerdere manieren beperken in het leven.

Tevens is het zo dat je last van stress, angstige gevoelens of depressieve gevoelens kunt krijgen. Dit alles is het gevolg van de psychologische impact van je haaruitval.

Hoe uit haaruitval zich bij vrouwen?

Niet alle vrouwen hebben last van haaruitval. Binnen de groep vrouwen die hier wél last van heeft, heeft iedereen hier ook op een andere manier last van. Dit heeft betrekking op de gevolgen van haaruitval, maar ook op het soort haaruitval. Haaruitval kan zich namelijk bij vrouwen op meerdere manieren uiten:

 • Haaruitval bij de scheiding. Elke vrouw heeft een bepaalde haarscheiding. Met name als je last van veel haaruitval hebt, zie je dit duidelijk bij de haarscheiding. Bij deze scheiding wordt de hoofdhuid namelijk beter zichtbaar. Dat is puur het gevolg van de haaruitval.
 • Hogere haargrens. Het is ook goed mogelijk dat de haargrens steeds hoger komt te liggen. Dit komt puur doordat de haren aan de voorzijde van het voorhoofd uitvallen.
 • Inhammen. Bij mannen is het vrij gebruikelijk om inhammen te krijgen. Dit is echter ook iets dat bij meer en meer vrouwen aan de orde van de dag is. Als het haar aan de voorzijde uitvalt, uit zich dit in (grote) inhammen.
 • Verlies van volume. Heb je altijd prachtig en volumineus haar gehad? Dan is haaruitval duidelijk te zien aan het verlies van volume. Je haren worden gewoonweg dunner, waardoor je haren minder volume hebben.
 • Kaalheid. Wist je dat je als vrouw ook last van kaalheid op specifieke plekken kunt krijgen? Dit komt meer bij mannen voor, maar het kán ook bij vrouwen voorkomen.
 • Dunner wordend haar. Wat helpt tegen pluizig haar? Die vraag is ook van toepassing als je als vrouw last van haaruitval hebt. Door de haaruitval heb je namelijk met steeds dunner wordend haar te maken.

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen? Voorkomen is beter dan genezen!

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen? Eerder in dit artikel hebben we je al kennis laten maken met de beste hulpmiddelen. Daar blijft het echter niet bij. Met die middelen ga je haaruitval tegen, maar je wilt uiteraard ook haaruitval voorkomen.

Is het mogelijk om haaruitval te voorkomen? Ja, dit is zeker niet mogelijk. Het is niet altijd voor 100% mogelijk, maar je kunt het wel grotendeels voorkomen. Dat doe je met onderstaande wat helpt tegen haaruitval vrouwen tips. Met deze tips voorkom je grotendeels uitvallend haar.

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen tip 1: gebruik milde verzorgingsproducten

Eén van de beste tips die wij je mee kunnen geven, is om milde verzorgingsproducten te gebruiken. Met deze producten verzorg je je haren goed, maar beschadig je je haren niet. Dát is zeer wenselijk met het oog op mogelijke haaruitval.

Milde haarverzorgingsproducten zijn onder meer natuurlijke producten. Deze producten bevatten alleen natuurlijke ingrediënten én geen schadelijke chemicaliën. Daardoor is de kans op haaruitval significant kleiner.

Tevens is het van belang om goed naar je haartype te kijken. Je moet de haarverzorgingsproducten namelijk volledig afstemmen op je haartype. Dat is dé gouden formule om haaruitval tegen te gaan.

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen tip 2: masseer je hoofdhuid

Wat ook nog tegen haaruitval bij vrouwen helpt, is om je hoofdhuid te masseren. Door je hoofdhuid in een goede conditie te houden, hou je je haren ook in een goede conditie. Je stimuleert hiermee onder andere de groei van nieuwe haren. Hoe je je hoofdhuis het beste kunt masseren? Wij raden je hier een zogeheten scalp massager voor aan. Dit is een combinatie van een haarborstel en een massageapparaat. Ga met deze haarborstel door je haren heen, neem afscheid van klitten en masseer ondertussen ook nog je hoofdhuid!

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen tip 3: stop met roken & alcohol

Drink je op dit moment veel alcohol? Of steek je dagelijks meerdere peukjes op? Hier moet je beide zo snel mogelijk mee stoppen. Roken en alcohol is simpelweg van hele grote invloed op de conditie van je haar. Daardoor is zowel roken als alcohol ook van grote invloed op de mogelijke haaruitval. Door zowel alcoholische drankjes als sigaretten links te laten liggen, is de kans op haaruitval een stuk kleiner.

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen tip 4: voorkom strakke haarstijlen

Op wat voor manier draag jij graag je haren? Grote kans dat je het graag strak in een staart of een knot draagt. Dát is echter iets dat wij je afraden. Door voor zo’n strakke haarstijl te kiezen, beschadig je je haren. Het gevolg hiervan is dat je haren uitdrogen, gaan pluizen en/of uitvallen. Voorkom daarom strakke haarstijlen.

Ook moet je oppassen met verschillende hoofddeksels. Draag je bijvoorbeeld graag een petje of een hoofddoek? Zorg ervoor dat dit niet te strak om je hoofd heen zit. Ook dat kan namelijk de oorzaak van haaruitval zijn.

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen tip 5: voorkom stress

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen? Stress voorkomen! Dit is zo’n beetje één van de belangrijkste tips die wij je mee kunnen geven. Door stress te voorkomen, zit je een heel stuk beter in je vel. En door stress te voorkomen, laat je je haren ook in de best mogelijke conditie.

Het gevolg hiervan is dat je minder last van haaruitval hebt. Ook is je algehele conditie een stuk beter, zolang je geen stress hebt. Stress is namelijk van invloed op je gehele lichaam, brein en gemoedstoestand. Doe er daarom alles aan om stress te voorkomen!

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen tip 6: voorkom overmatige hitte

Het is ook van belang om je haren goed tegen hitte te beschermen. Dit doe je door in de warmere maanden een goed hoofddeksel te dragen. Daarmee voorkom je uit dat je haren uitdrogen. Daarmee voorkom je dus ook dat je haren beschadigen en vervolgens uitvallen.

Je moet echter ook goed naar je stylingsproducten kijken. Kijk kritisch naar de föhn, krultang en/of stijltang die je gebruikt. Maak hier niet elke dag gebruik van. Maak bovendien op de juiste manier gebruik van deze apparaten. Dat wil zeggen: met beleid.

Tevens zou je even goed moeten kijken naar het soort product dat je gebruikt. Beschikt je föhn, krultang of stijltang nog niet over een instelbare temperatuurregeling? Dan is het verstandig om voor een andere variant te kiezen. De onderstaande varianten hebben allemaal een instelbare temperatuurregeling, waardoor je je haren hiermee zo min mogelijk beschadigt:

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen tip 7: eet gezond en gevarieerd

Het is ook ontzettend belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Dit is voor je algehele gezondheid van belang, maar ook voor je haren. Als je gezond en gevarieerd eet, krijgen je haren alle benodigde voedingsstoffen binnen. Ze blijven hierdoor in goede conditie én ze kunnen hard aangroeien. Dit betekent dat je van veel gezondere haren geniet. Kies daarom altijd voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen tip 8: was je haren goed

Als één na laatste tip willen wij je het volgende meegeven: was je haren goed. Dit betekent onder meer dat je je haren niet elke dag moet wassen. Ook betekent dit dat je je haren met beleid moet wassen. Maak nooit gebruik van je vlakke handpalm, maar gebruik altijd je vingers voor het wassen van je haren.

Ook raden wij je dus aan om een milde shampoo te gebruiken. De shampoo moet je haren juist versterken in plaats van beschadigen. Laat daarom shampoos met sulfaten en parabenen links liggen.

Wat helpt tegen haaruitval vrouwen tip 9: kom in actie

Heb je op dit moment als vrouw last van haaruitval? Kom dan direct in actie. Dat doe je met de eerder genoemde voordelen en deze wat helpt tegen haaruitval tips. Hiermee ga je haaruitval tegen én voorkom je in de toekomst haaruitval. Dat is wel een geruststellende gedachte voor jou als vrouw, niet waar?