Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels?

Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? Het is een ontzettend veel gestelde vraag. Onkruid tussen de tegels is voor veel mensen namelijk een groot doorn in het oog. Het onkruid tussen de tegels is niet al te fraai om te zien én verspreidt zich ook nog eens snel. Voldoende reden dus om zo snel mogelijk iets te doen aan het onkruid tussen de tegels in je tuin. Maar, wat is nou de beste manier om onkruid tussen tegels te verwijderen? Je vindt het antwoord op die vraag in dit uitgebreide artikel!

Ons expert advies

Kies voor een combinatie van een voegenborstel, onkruidverwijderaar voor tegels, voegenkrabber, onkruidsteker en/of onkruidbrander. Met deze hulpmiddelen neem je snel afscheid van onkruid tussen de tegels!

Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? Dít heb je nodig!

Hoe kun je onkruid verwijderen tussen tegels? Goed nieuws: daar heb je meerdere manieren voor. En je kunt ook nog van meerdere hulpmiddelen gebruik maken. In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de beste hulpmiddelen van dit moment.

Hulpmiddel 1: een voegenborstel/onkruidborstel

Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? Schaf een voegenborstel of onkruidborstel aan. Deze twee benamingen staan eigenlijk voor hetzelfde hulpmiddel: een hulpmiddel waarmee je makkelijk het onkruid uit de voegen tussen de tegels kunt verwijderen.

Het mooie is dat je uit meerdere soorten borstels kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een borstel aan een steel die je handmatig moet bewegen, maar je kunt ook voor een elektrische voegenborstel kiezen. Met name als je een grote tuin hebt, is een elektrische variant ideaal. Dat is ook het geval als er sprake van het nodige onkruid tussen de tegels is.

Onkruid tussen stenen verwijder je probleemloos met een goede voegenborstel. Al met al vinden wij dit het beste onkruid tussen tegels verwijderen gereedschap. Wij raden je daarvoor onder meer onderstaande varianten aan:

Hulpmiddel 2: onkruidverwijderaar tegels

Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? Je kunt er ook voor kiezen om gebruik van een onkruidverwijderaar te maken. Met een goede onkruidverwijderaar neem je snel afscheid van al het onkruid tussen de tegels in je tuin.

Met een onkruidverwijderaar geniet je van een belangrijk voordeel: de onkruidverwijderaar doodt niet alleen het blad, maar ook de wortel. Hiermee kun je (deels) onkruid tussen tegels voorkomen.

Het is wel belangrijk om de instructies goed op te volgen. Kies je bijvoorbeeld voor de onkruid tussen tegels verwijderen Roundup onkruidverwijderaar? Neem dan goed de instructies door en gebruik vervolgens deze verwijderaar op de juiste manier. Dat stelt je in staat om spoedig te genieten van een onkruidvrije tuin.

Onder meer over de volgende onkruidverwijderaars tegels zijn wij te spreken:

Hulpmiddel 3: een voegenkrabber

Heb je last van al het groen tussen de tegels? Dan wil je hier ongetwijfeld zo snel mogelijk afscheid van nemen. Met name als het om kleinere hoeveelheden onkruid gaat, is het wellicht ietwat teveel van het goede om een onkruidborstel te kopen. Gelukkig kun je ook altijd nog voor een voegenkrabber kiezen.

Een voegenkrabber is een klein hulpmiddel die je met één hand kunt ‘bedienen’. Je schraapt de krabber door de voegen heen, waarmee je al het onkruid los weet te wikken. Je kunt het onkruid vervolgens makkelijk lostrekken en in de kliko weggooien. Een kind kan de was doen, niet waar?

Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? Een goede voegenkrabber kan zeer zeker helpen. Wij raden je daarvoor bijvoorbeeld onderstaande voegenkrabbers aan:

Hulpmiddel 4: onkruidsteker

Irriteer je je ook zo aan al het onkruid tussen de tegels in je tuin? Eén van de andere hulpmiddelen waar je voor kunt kiezen, is een onkruidsteker. Dit hulpmiddel is met name geschikt voor bredere voegen tussen de tegels. Een onkruidsteker zelf is vrij groot, waardoor je voor dit hulpmiddel echt enige ruimte nodig hebt. Onder meer onderstaande onkruidstekers doen hun werk magnifiek:

Hulpmiddel 5: onkruidbrander

Wat helpt tegen onkruid tussen tegels? Op deze vraag heb je hierboven al een uitgebreid antwoord kunnen vinden. Zoals bovenstaande hulpmiddelen laten zien, kun je in ieder geval voldoende doen tegen onkruid tussen de tegels. En dan hebben we één hulpmiddel nog niet eens besproken: een onkruidbrander.

Een onkruidbrander is in staat om al het onkruid tussen de tegels weg te branden. Je trekt het onkruid vervolgens zonder enige moeite tussen de tegels vandaan. Voordat je het doorhebt, heb je met een onkruidvrije tuin te maken.

De ervaring leert dat onkruidbranders bijzonder goed werken. Wél is het belangrijk om even goed naar het soort onkruidbrander te kijken. Wil je bijvoorbeeld een accu onkruidbrander of een onkruidbrander op gas? De meest geschikte onkruidbranders vind je hieronder:

Wat is het beste onkruid tussen tegels verwijderen apparaat?

Het antwoord op deze vraag hangt volledig van je eigen voorkeuren af. Elk onkruid tussen tegels verwijderen apparaat brengt namelijk specifieke voordelen met zich mee:

 • Onkruidborstel. Bijzonder eenvoudig te bedienen en ook nog ergonomisch. Dat laatst komt puur door de (lange) steel van zo’n borstel.
 • Voegenkrabber. Ideaal voor het kleinere werk. Je moet hierbij wel op je knieën op de grond zitten.
 • Onkruidverwijderaar. Het beste middel om op korte termijn het onkruid te verwijderen. Met de beste onkruidverwijderaar verwijder je ook nog de wortels; hiermee voorkom je de vorming van nieuw onkruid tussen de tegels.
 • Onkruidsteker. Dit is ideaal voor onkruid in het gazon, maar kun je ook gebruiken voor onkruid tegels verwijderen.
 • Onkruidbrander. Ideaal voor de grotere tuinen of als er sprake van veel plantjes tussen de tegels is.

Wat te doen tegen mos tussen tegels?

Hoe kun je het beste mos tussen tegels verwijderen? Voor mos raden wij het gebruik van een onkruidborstel danwel voegenkrabber aan. De ervaring leert dat je met deze hulpmiddelen snel het mos tussen de tegels kunt verwijderen.

Overigens is het ook mogelijk om een hogedrukreiniger te gebruiken. Met een goede reiniger kun je het mos zo tussen de tegels vandaan spuiten. Maar, let wel op: stel de werkdruk van de hogedrukreiniger niet al te hoog in. Een te hoge werkdruk kan namelijk voor schade aan de tegels in je tuin zorgen.

Hoe kun je gras tussen tegels verwijderen?

Heb je last van gras tussen tegels? Dan is het antwoord eigenlijk hetzelfde antwoord als op de vraag wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? Voor gras tussen de tegels kun je ook prima voor bovenstaande hulpmiddelen kiezen.

Het is echter goed mogelijk dat het gras tussen de tegels steeds terugkomt. Om dat te voorkomen, kun je je tuin opnieuw laten bestraten. Of je laat de voegen tussen de tegels opnieuw vullen. Daarmee kun je mogelijk de vorming van gras tussen tegels voorkomen.

Gras verwijderen tussen tegels doe je het beste met een goede onkruidverwijderaar, onkruidborstel, voegenkrabber of onkruidbrander. Een onkruidbrander is wat ons betreft minder geschikt voor gras tussen stenen verwijderen.

Wat helpt tegen kattenstaart onkruid tussen tegels?

Het bestrijden van kattenstaart onkruid tussen tegels is een ware uitdaging. Dit komt vooral doordat kattenstaart zich onwijs snel verspreidt in de tuin. Als je dit onkruid te lang in de tuin zijn ding laat doen, heb je hier jaren later nog steeds last van. Het is daarom echt belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen.

Iets wat je hiervoor kunt gebruiken, is lavameel. Dit lavameel strooi je in de tuin uit, waarna dit lavameel de bodemstructuur aanzienlijk weet te verbeteren. Door de verbeterde bodemstructuur heeft het kattenstaart minder mogelijkheid om tussen de tussen tegels te groeien. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende soorten lavameel:

Hoe kun je heermoes bestrijden tussen tegels?

Wil je graag heermoes bestrijden tussen tegels? Je kunt dit het beste aanpakken met een combinatie van verschillende producten. Onder meer de volgende producten zijn geschikt voor het bestrijden van heermoes tussen tegels:

Als je last van heermoes in je tuin hebt, komt dit overigens door een tekort aan mineralen in de bodem. Je moet daarom ook bij heermoes lavameel gebruiken. Met lavameel voorkom je in ieder geval de vorming van onkruid tussen de tegels in de (nabije) toekomst.

Verschillende soorten onkruid tussen tegels

Er zijn veel verschillende soorten onkruid die tussen tegels kunnen groeien. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten onkruid die je tussen tegels kunt tegenkomen:

 • Mos: Hoewel technisch gezien geen onkruid, kan mos tussen tegels groeien en een groen tapijt vormen.
 • Paardenbloem (Taraxacum officinale): Met diepe wortels en pluizige zaden is de paardenbloem een veelvoorkomend onkruid dat tussen tegels kan groeien.
 • Zuring (Rumex spp.): Zuring heeft opvallende bladeren en kan snel groeien tussen tegels.
 • Veldkers (Cardamine spp.): Veldkers is een klein onkruid dat snel groeit en kleine witte of roze bloemen produceert.
 • Kruipende boterbloem (Ranunculus repens): Dit onkruid heeft lichtgele bloemen en verspreidt zich door kruipende wortelstokken.
 • Vogelmuur (Stellaria media): Vogelmuur heeft kleine witte bloemen en groeit laag bij de grond.
 • Duizendblad (Achillea millefolium): Duizendblad heeft fijn verdeelde bladeren en kan tussen tegels groeien.
 • Kleine veldkers (Cardamine hirsuta): Een klein onkruid met kleine witte bloemen en een rozet van bladeren.
 • Heermoes (Equisetum arvense): Heermoes heeft een karakteristieke structuur en kan diepe wortels ontwikkelen.
 • Brandnetel (Urtica spp.): Brandnetels hebben prikkelende haren en kunnen tussen tegels opduiken.
 • Muurpeper (Sedum acre): Muurpeper is een vetplantachtig onkruid dat in kleine spleten kan groeien.
 • Kamille (Matricaria chamomilla): Kamille kan tussen tegels groeien en heeft witte bloemen die lijken op madeliefjes.
 • Pispotjes (Ranunculus acris): Dit onkruid heeft gele bloemen en kan tussen tegels en in grasvelden groeien.
 • Witte klaver (Trifolium repens): Witte klaver heeft karakteristieke klaverbladeren en groeit in verschillende omgevingen, ook tussen tegels.
 • Kattenstaart (Lythrum salicaria): Kattenstaart heeft paarse bloemen en kan tussen tegels groeien in vochtige omstandigheden.

Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? Het antwoord op deze vraag is ook nog afhankelijk van het soort onkruid tussen de tegels. Goed om te weten: van bovenstaande soorten onkruid bestaan ook weer meerdere varianten en soorten. Zo bestaan er talloze soorten mos tussen tegels.

Onkruid tussen tegels weghalen: wat moet je écht weten?

Het antwoord op de vraag wat helpt tegen onkruid tussen de tegels is inmiddels wel duidelijk. Maar, er zijn wel nog meerdere zaken die je echt moet weten. De belangrijkste zaken met betrekking tot onkruid tussen tegels weghalen bespreken we graag hieronder

Laat onkruid verwijderen nooit op zijn beloop gaan

Heb je er een hekel aan onkruid te verwijderen tussen de tegels? Goed om te weten: je bent zeker niet de enige die hier een hekel aan heeft. Ook goed om te weten: je moet dit gevoel echt even van je afwerpen. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je het onkruid tussen de tegels spoedig en vakkundig aanpakt.

Doe je niks tegen het onkruid tussen de tegels? Dan heeft het onkruid tussen de tegels alle mogelijkheden om hard door te groeien. En dat doet het onkruid dan ook met alle liefde. Voordat je het doorhebt, groeit het onkruid overal in je tuin. Dat wil je absoluut niet, dus kom zo spoedig mogelijk in actie.

Daarbij is het ook belangrijk om de juiste hulpmiddelen en gereedschappen te gebruiken. Daarvoor verwijzen wij je graag naar alle producten die we in dit artikel reeds besproken hebben.

Onkruid tussen tegels verwijderen is geen hogere wiskunde, maar je moet er wel tijd voor vrijmaken. Doe dit met enige regelmaat; daarmee voorkom je dat onkruid tussen de tegels hard aan kan groeien.

Pas op met azijn

Kun je onkruid tussen tegels met azijn verwijderen? Ja, het zou in principe mogelijk moeten zijn. Wij zijn hier echter minder fan van. Dit heeft 2 redenen:

 • Azijn beschadigt mogelijk planten of de bodem in je tuin. Azijn is een behoorlijk hardnekkig en agressief middel, waartegen onkruid in ieder geval niet bestand is. Dat klinkt interessant, maar azijn kan ook andere planten of de bodem in je tuin beschadigen.
 • Azijn verwijdert niet altijd de wortel. Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? Het beste antwoord op deze vraag is een hulpmiddel waarmee je zowel het blad als de wortel verwijdert. Daar ontbreekt het bij azijn in sommige gevallen aan; dit middel verwijdert niet altijd de gehele wortel van het onkruid.

Draag goede tuinhandschoenen

Ga je onkruid tussen stenen verwijderen? Dan is het absoluut verstandig om goede tuinhandschoenen te dragen. Met goede tuinhandschoenen geniet je van 2 belangrijke voordelen:

 • Je handen worden niet vies. Met name als het onkruid tussen de tegels nog een beetje vochtig is, worden je handen erg vies tijdens het verwijderen van het onkruid tussen de tegels. Door handschoenen te dragen, voorkom je dat je handen vies worden.
 • Je kunt je handen niet schaven aan de tegels. Onkruid tussen stenen verwijderen is prima met de hand te doen, maar je schaaft dan wel continu met je handen over de tegels heen. Voordat je het doorhebt, liggen de knokkels van je vingers helemaal open. Om dát te voorkomen, is het des te belangrijker om goede tuinhandschoenen te dragen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende tuinhandschoenen:

Maak gebruik van een kniemat

Ga je onkruid tussen de tegels handmatig weghalen? Of ga je van een handige voegenkrabber gebruik maken? In deze situaties is het verstandig om een kniemat te gebruiken. Zo’n mat leg je op de kno neer, waarna je hier met je knieën op kunt zitten. Dit biedt veel meer comfort en maakt tuinieren een stuk aangenamer.

Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? Het antwoord op deze vraag is niet per sé ‘kniemat’, maar een kniemat maakt het wel een stuk aangenamer voor je. Overweeg daarom direct één van onderstaande soorten kniematten:

Wat zijn de nadelen van onkruid tussen tegels?

Onkruid tussen tegels kan verschillende nadelen met zich meebrengen, zowel esthetisch als functioneel. Hier zijn enkele van de nadelen van onkruid tussen tegels:

 • Esthetische problemen: Onkruid kan het uiterlijk van bestrating en tegels verstoren. Het vormt vaak een rommelig en slordig uiterlijk dat afbreuk doet aan de algehele uitstraling van je buitenruimte.
 • Verspreiding van zaden: Onkruid produceert zaden die gemakkelijk kunnen worden verspreid door wind, regen of dieren. Dit kan leiden tot verdere verspreiding van onkruid in de omgeving.
 • Schade aan bestrating: Wanneer onkruid tussen tegels groeit, kunnen de wortels van het onkruid de voegen uitspreiden en de tegels uit elkaar duwen. Dit kan leiden tot verzakkingen en ongelijke bestrating.
 • Ondergraven van structuren: Diep wortelende onkruiden, zoals heermoes, kunnen zelfs de onderliggende structuren, zoals oprit- of terrasfunderingen, ondermijnen.
 • Gevaar voor uitglijden: Sommige soorten onkruid, zoals mos, kunnen glad worden wanneer ze vochtig zijn, wat het risico op uitglijden verhoogt, vooral bij regenachtig weer.
 • Onderhoudskosten: Als onkruid niet regelmatig wordt verwijderd, kan het onderhoud van de buitenruimte duurder worden, omdat je mogelijk professionele hulp moet inschakelen om het onkruid onder controle te krijgen.
 • Concurrentie met gewenste planten: Onkruid kan concurreren met gewenste planten in de omgeving om voedingsstoffen, water en licht. Dit kan de groei en gezondheid van je gewenste planten negatief beïnvloeden.
 • Tijdsintensief onderhoud: Het verwijderen van onkruid tussen tegels kan tijdrovend zijn, vooral als het onkruid al diep geworteld is. Dit kan je buitenruimte minder aantrekkelijk maken om te gebruiken.
 • Verlies van functionaliteit: Onkruid kan de functionaliteit van bestrating aantasten, zoals het belemmeren van waterafvoer of het bemoeilijken van het gebruik van loop- en rijpaden.

Kun je onkruid voorkomen tussen tegels?

Hoewel het vrijwel onmogelijk is om onkruid volledig te voorkomen tussen tegels, kun je wel maatregelen nemen om de groei ervan te minimaliseren. Hier zijn enkele strategieën die je kunt gebruiken om onkruid tussen tegels te voorkomen:

 • Voegen opnieuw vullen: Zorg ervoor dat de voegen tussen de tegels goed zijn gevuld met voegmiddel. Hierdoor is er minder ruimte voor onkruid om te groeien.
 • Barrières onder de tegels: Plaats een barrière, zoals worteldoek of dik plastic, onder de tegels om te voorkomen dat onkruid van onderaf naar boven groeit.
 • Regelmatig vegen: Veeg regelmatig de oppervlakken tussen de tegels om zaden en organisch materiaal te verwijderen voordat ze kunnen kiemen en groeien.
 • Gebruik van voegzand met onkruid werende eigenschappen: Er zijn voegzanden op de markt die zijn ontworpen om onkruidgroei tegen te gaan. Deze voegzanden verharden na het aanbrengen en vormen een barrière voor onkruid.
 • Sealen van voegen: Overweeg het sealen van de voegen tussen tegels met een speciale sealer om te voorkomen dat zaden en vuil zich ophopen.
 • Houd de ruimte schoon: Verwijder regelmatig bladeren, takken en ander organisch materiaal tussen de tegels, omdat dit als voedingsbron voor onkruid kan dienen.
 • Vermijd vochtige omstandigheden: Onkruid gedijt vaak in vochtige omstandigheden. Zorg voor goede drainage en vermijd overmatig water geven om vochtigheid tussen tegels te verminderen.
 • Voegafwerkingen: Overweeg speciale voegafwerkingen of producten die onkruidgroei tegengaan. Deze kunnen op de voegen worden aangebracht om de groei van onkruid te remmen.
 • Bodembedekkers: Overweeg het gebruik van bodem bedekkende planten tussen tegels om te voorkomen dat onkruid zich verspreidt.
 • Regelmatig onderhoud: Controleer regelmatig de bestrating en verwijder eventuele onkruiden zodra je ze opmerkt voordat ze de kans krijgen om zich te verspreiden.

Onkruid oprit verwijderen: alles wat je moet weten

Het verwijderen van onkruid van een oprit kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste aanpak en inspanning kun je een schone en goed onderhouden oprit behouden. Hier zijn enkele belangrijke punten die je moet weten bij het verwijderen van onkruid van een oprit:

 • Identificatie: Identificeer het type onkruid dat op je oprit groeit. Dit kan je helpen bij het kiezen van de meest geschikte bestrijdingsmethode.
 • Handmatig verwijderen: Begin met het handmatig verwijderen van het onkruid. Gebruik een schepje, onkruidsteker of handen om de onkruiden samen met hun wortels uit te graven. Dit is vooral effectief voor kleinere oppervlakken.
 • Gereedschap: Gebruik specifieke onkruidverwijderingsgereedschappen, zoals onkruidstekers, krabbers of borstels, om het onkruid te verwijderen zonder de oprit te beschadigen.
 • Commerciële onkruidverdelgers: Er zijn onkruidverdelgers beschikbaar die specifiek zijn ontworpen voor het verwijderen van onkruid op opritten en bestrating. Zorg ervoor dat je de instructies op het productetiket zorgvuldig volgt.
 • Herhaalde inspanning: Onkruid kan snel terug groeien. Blijf regelmatig controleren en verwijderen om de groei onder controle te houden.
 • Preventieve maatregelen: Overweeg het gebruik van voegzand met onkruid werende eigenschappen bij bestrating om te voorkomen dat onkruid tussen de voegen groeit. Zorg ook voor regelmatig onderhoud om te voorkomen dat onkruid de kans krijgt om te groeien.
 • Professionele hulp: Als het onkruidprobleem te groot lijkt om zelf aan te pakken, overweeg dan om professionele hulp in te schakelen, zoals een hovenier of onkruidbestrijdingsdienst.
 • Regelmatig onderhoud: Het onderhouden van een onkruidvrije oprit vereist regelmatige inspanning. Blijf attent en besteed tijd aan het verwijderen van onkruid zodra je het opmerkt.

Onkruid tussen klinkers verwijderen

Onkruid weghalen tussen tegels is al met al goed te doen. Je moet hier enige tijd voor vrijmaken en je hebt hier de juiste hulpmiddelen voor nodig. Geldt dit ook voor het onkruid verwijderen tussen klinkers? Ja, daar geldt eigenlijk hetzelfde voor.

Bij onkruid tussen klinkers moet je vooral goed naar de voegen kijken. De ervaring leert dat de voegen tussen de klinkers niet altijd even recht, strak of gelijkmatig zijn. Het kan daarom geen kwaad om de voegen tussen de klinkers regelmatig opnieuw te vullen.

Bij onkruid tussen klinkers verwijderen kan onderstaand hulpmiddel je ook helpen. Met deze onkruidtrekker trek je het onkruid moeiteloos tussen de klinkers vandaan:

Onkruid uit grind verwijderen: hoe doe je dit?

Het verwijderen van onkruid uit grind kan een uitdaging zijn, omdat onkruid gemakkelijk tussen de grindkorrels kan groeien en zich snel kan verspreiden. Hier zijn stappen die je kunt volgen om onkruid uit grind te verwijderen:

 • Handmatig verwijderen: Begin met het handmatig verwijderen van het onkruid. Gebruik een handmatige onkruidsteker, een schepje of je handen om het onkruid inclusief de wortels uit het grind te trekken. Dit is effectief voor kleinere gebieden en als het onkruid nog niet diep geworteld is.
 • Gebruik van een onkruidborstel: Een onkruidborstel of voegenborstel met harde borstelharen kan worden gebruikt om het onkruid tussen de grindkorrels los te maken. Hierdoor kun je het onkruid eenvoudiger verwijderen.
 • Harken: Gebruik een hark om voorzichtig door het grind te harken. Dit kan het onkruid losmaken en naar de oppervlakte brengen, waar je het gemakkelijker kunt verwijderen.
 • Kokend water: Giet kokend water over het onkruid om het te doden. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat het kokende water op andere planten terechtkomt.
 • Commerciële onkruidverdelgers: Er zijn speciale onkruidverdelgers verkrijgbaar die geschikt zijn voor gebruik in grind. Lees de instructies op het productetiket zorgvuldig en volg de aanwijzingen.
 • Gebruik van doek of folie: Overweeg het plaatsen van een ademende doek of zwarte folie onder het grind om de groei van onkruid te voorkomen. Hierdoor wordt licht geblokkeerd en wordt de groei van onkruid onderdrukt.
 • Zorgen voor een goede ondergrond: Zorg ervoor dat de ondergrond onder het grind goed is geëgaliseerd en compact is om te voorkomen dat onkruid van onderaf omhoog groeit.
 • Regelmatig onderhoud: Omdat onkruid in grind gemakkelijk kan groeien, is regelmatig onderhoud belangrijk. Controleer en verwijder onkruid regelmatig om te voorkomen dat het zich verspreidt.

Onkruid stoep verwijderen: hoe doe je dit?

Het verwijderen van onkruid van een stoep kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kun je de stoep schoon en onkruidvrij houden. Hier zijn stappen die je kunt volgen om onkruid van een stoep te verwijderen:

 • Handmatig verwijderen: Begin met het handmatig verwijderen van het onkruid. Gebruik een handmatige onkruidsteker, een schepje, een mes of je handen om het onkruid inclusief de wortels uit de stoep te trekken.
 • Gebruik van een onkruidborstel: Een onkruidborstel met harde borstelharen kan worden gebruikt om het onkruid tussen de stoepstenen los te maken. Dit maakt het gemakkelijker om het onkruid te verwijderen.
 • Hakken of krabben: Voor hardnekkig onkruid kun je een hak of krabber gebruiken om het onkruid los te maken en te verwijderen.
 • Voegen opnieuw vullen: Controleer of de voegen tussen de stenen goed zijn gevuld met voegmiddel. Hierdoor wordt de ruimte beperkt waarin onkruid kan groeien.
 • Preventieve maatregelen: Overweeg het gebruik van voegzand met onkruid werende eigenschappen om te voorkomen dat onkruid tussen de voegen groeit.
 • Regelmatig onderhoud: Regelmatig onderhoud is belangrijk om te voorkomen dat onkruid de kans krijgt om te groeien en zich te verspreiden. Controleer en verwijder onkruid regelmatig.

Onkruid terras verwijderen: hoe doe je dit?

Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? Het antwoord op deze vraag is duidelijk: je moet snel in actie komen, de juiste middelen gebruiken en de aanpak van onkruid tussen de tegels serieus nemen.

Heb je vooral last van onkruid tussen de tegels op het terras? Dan is het zaak om het onkruid op het terras zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe je dit het beste kunt doen, hangt van 2 zaken af:

 • De hoeveelheid onkruid. Ligt het terras helemaal vol met onkruid? Of gaat het om slechts een paar onkruid plantjes tussen de tegels? Het antwoord op deze vraag is bepalend voor de vraag wat helpt tegen onkruid tussen de tegels?
 • Afmetingen van het terras. Met name als je een echt groot terras hebt, kun je beter voor het grotere werk kiezen. Met bijvoorbeeld een elektrische voegenborstel of onkruidbrander neem je snel afscheid van al het onkruid tussen de tegels op je terras.

Onkruid tussen voegen verwijderen: de 5 beste tips

Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? In dit artikel heb je al veel goede tips gevonden. Om het artikel waardig af te sluiten, zetten wij graag de 5 beste tips (nogmaals) voor je op een rijtje:

 1.  Regelmatig onderhoud: Voorkom dat onkruid de kans krijgt om zich te verspreiden door regelmatig onderhoud te plegen. Controleer en verwijder onkruid zo snel mogelijk zodra je het opmerkt. Kleine onkruiden zijn gemakkelijker te verwijderen dan volgroeide exemplaren.
 2. Gebruik van een voegenborstel: Investeer in een voegenborstel met harde borstelharen om het onkruid tussen de voegen los te maken. Door regelmatig te borstelen, voorkom je dat onkruid zich goed kan hechten en uitbreiden.
 3. Voorzichtigheid bij handmatig verwijderen: Gebruik een onkruidsteker, schroevendraaier of een speciaal gereedschap om het onkruid met wortels en al uit de voegen te trekken. Wees voorzichtig om de voegen niet te beschadigen.
 4. Voegzand of voegmiddel aanbrengen: Na het verwijderen van onkruid kun je voegzand of voegmiddel aanbrengen in de voegen om ze goed op te vullen en nieuwe onkruidgroei te beperken. Er zijn voegmiddelen met onkruid werende eigenschappen beschikbaar die helpen om onkruid te ontmoedigen.
 5. Neem het serieus. Tot slot is het zeer belangrijk om het onkruid tussen de tegels serieus te nemen. Zolang je het onkruid tussen de tegels laat groeien, krijg je er meer en meer last van. Onkruid groeit namelijk gigantisch snel en hard in de voegen tussen de tegels.

Spreekt tip 4 je aan? Kijk dan eens naar onderstaande middelen. Dit is volgens ons het beste voegzand en voegmiddel:

Wat helpt tegen onkruid tussen de tegels? Onze conclusie

Onkruid tussen de tegels is in veel tuinen een groot probleem. Het onkruid is goed zichtbaar, het onkruid staat in de weg en het onkruid groeit super snel. Het is daarom zaak om zo snel mogelijk het onkruid tussen de tegels weg te halen.

Hoe je dat het beste kunt doen, heb je duidelijk in dit artikel kunnen lezen. Wij raden je vooral aan om één van de genoemde hulpmiddelen aan te schaffen en direct in actie te komen. Als je al het onkruid tussen de tegels verwijderd hebt, is het weer op en top genieten van je tuin!