Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht?

Heb je last van rode vlekken in het gezicht? Merk je de rode vlekken in je gezicht plotseling op? Of heb je regelmatig/vaker last van rode vlekjes in je gezicht? Ongeacht wat de situatie is, is het belangrijk om te kijken naar wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht. Dát lees je in dit artikel. Maak direct kennis met de beste hulpmiddelen, tips en relevante bijkomende informatie.

Ons expert advies

Tegen rode vlekken in het gezicht raadt onze expert onder meer een reinigingslotion aan. Ook een hydraterende gezichtscrème, zonnebrand en make up remover worden door onze expert aangeraden. Met deze middelen voorkom én bestrijd je rode vlekken in het gezicht!

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Dít heb je nodig!

Je zit er uiteraard niet op te wachten; rode vlekjes in het gezicht. Het is daarom lastig dat je benieuwd bent naar wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht. Wat helpt tegen de rode vlekjes in het gezicht, lees je hieronder. Wij zijn voor jou namelijk op zoek gegaan naar de beste hulpmiddelen tegen rode vlekken in je gezicht.

Hulpmiddel 1: reinigingslotion

Als je last van rode vlekken in je gezicht hebt, is het erg belangrijk om je gezicht goed schoon te houden. Je kunt inmiddels uit meerdere reinigingsmiddelen kiezen, waarbij wij de voorkeur aan een reinigingslotion geven. Deze reinigingslotion moet wel aan een belangrijke eis voldoen: hij moet uit louter natuurlijke ingrediënten bestaan. Kies bijvoorbeeld voor deze lotions:

Met deze lotions reinig je je huid op de perfecte manier. Dit gaat vrij mild, maar toch wordt de huid op de gewenste manier gehydrateerd. Grote kans dat je hierdoor spoedig minder last hebt van de rode vlekjes in je gezicht.

Goed om te weten: deze lotions hebben ook nog een hydraterende werking. Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht is sowieso middelen met een hydraterende werking. Daar lees je verderop in dit artikel nog veel meer over.

Hulpmiddel 2: hydraterende gezichtscrème

Om de rode vlekken in je gezicht tegen te gaan, kun je het beste een hydraterende gezichtscrème gebruiken. Met zo’n crème voed én hydrateer je je huid op de juiste manier. De huid heeft hierdoor alle mogelijkheden om sterker te worden. Daarmee werk je de rode vlekken in het gezicht vrij snel weg. Kies bijvoorbeeld voor deze hydraterende crèmes:

Ons advies: smeer deze crème elke ochtend met je vingertoppen op je gezicht uit. Doe dit met beleid en doe het echt consequent elke ochtend. De dagcrème is in dat geval in staat om dagelijks je huid op de juiste manier te voeden, te hydrateren en te versterken. Ook gaat je huid dankzij de crème een stuk zachter aanvoelen!

Hulpmiddel 3: goede zonnebrand

Heb je enig idee hoe de rode vlekken in je gezicht ontstaan? Dat lees je verderop in dit artikel. Wat je vooralsnog nu moet weten, is dat het felle zonlicht niet bevorderlijk is voor de rode vlekken in het gezicht. Je doet er daarom verstandig aan om altijd een goede zonnebrand te gebruiken:

Belangrijk om te weten: je moet een zonnebrand gebruiken die volledig parfumvrij is. Als er parfum in de zonnebrand zit, is de kans groot dat je alsnog last van rode vlekken in je gezicht krijgt. Kies daarom voor één van bovenstaande soorten zonnebrand.

Hulpmiddel 4: goede make up remover

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Je huid goed reinigen. Dat doe je niet alleen met een goede reinigingslotion, maar ook met een goede make up remover. Zodra je de rode vlekken op je gezicht ziet verschijnen, moet je eigenlijk direct de make up van je gezicht afhalen. Deze make up staat namelijk de poriën in je huid in de weg. Overweeg daarom de volgende soorten make up removers:

Met een goede make up remover geniet je van meerdere voordelen. Voordat het zover is, moet je even goed beseffen dat je zo min mogelijk make up op moet smeren. De make up kan namelijk de oorzaak van de rode vlekken in het gezicht zijn. Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht is daarom om tijdelijk géén make up te dragen. Wil je wel per sé make up dragen? Kies dan voor een goede concealer. Toch raden wij je dit af.

Hoe ontstaan rode vlekken in het gezicht?

Rode vlekken in het gezicht kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Dit zijn enkele veelvoorkomende oorzaken:

 • Huidirritatie: Irriterende stoffen zoals bepaalde cosmetica, zeep, reinigingsmiddelen of zelfs extreme temperaturen kunnen de huid irriteren en leiden tot roodheid.
 • Allergische reacties: Allergieën voor bepaalde stoffen, voedingsmiddelen of omgevingsfactoren kunnen ook leiden tot rode vlekken in het gezicht. Dit kan gepaard gaan met jeuk, zwelling en irritatie.
 • Huidaandoeningen: Verschillende huidaandoeningen kunnen rode vlekken veroorzaken, zoals rosacea, eczeem, psoriasis, acne of contactdermatitis. Deze aandoeningen gaan vaak gepaard met ontstekingen en roodheid van de huid.
 • Zonnebrand: Overmatige blootstelling aan de zon zonder bescherming kan leiden tot verbranding van de huid, wat resulteert in roodheid, pijn en peeling.
 • Bloedvataandoeningen: Sommige bloedvataandoeningen, zoals gesprongen bloedvaten (teleangiëctasieën) of vaatverwijding (vasodilatatie), kunnen leiden tot zichtbare rode vlekken op de huid.
 • Stress en emoties: Stress en intense emoties kunnen de bloedvaten verwijden en bloedstroom verhogen, wat kan leiden tot tijdelijke roodheid in het gezicht.
 • Infecties: Bepaalde infectieziekten, zoals verkoudheid, griep of huidinfecties, kunnen gepaard gaan met koorts en roodheid in het gezicht.

Wat is de meest voorkomende oorzaak van rode vlekken in het gezicht?

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Wat sowieso helpt, is om op zoek te gaan naar de oorzaak van de rode vlekjes in het gezicht. Met name als je de rode vlekken in je gezicht plotseling ziet verschijnen, moet je goed kijken naar hetgeen je gedaan hebt. Grote kans dat één van onderstaande oorzaken ook bij jou van toepassing is.

Allergie

Eerder in dit artikel gaven wij je de volgende tip: gebruik altijd parfumvrije verzorgingsproducten. Dit heeft puur met een mogelijke allergische reactie op parfum te maken. Dit komt bij vrij veel mensen voor. De allergische reactie zorgt voor de rode vlekken in het gezicht.

Overigens hoeft het niet altijd om een allergie voor parfum te gaan. Het is ook goed mogelijk dat je een allergie voor een bepaalde stof hebt. Als je kleding van die stof draagt, is het logisch dat je met je mouw wel eens tegen je gezicht aankomt. Dát kan ook een allergische reactie triggeren, waardoor je last van de rode vlekken in het gezicht krijgt.

Stress

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Stress voorkomen. In veel gevallen is stress namelijk de oorzaak van de rode vlekken in je gezicht. Deze vlekken vind je dan niet zozeer op je gezicht, maar vooral in je nek.

Dit is wel één van de ‘betere’ oorzaken. Deze rode vlekken komen plotseling, maar gaan minstens net zo snel weer weg. Dat is bijvoorbeeld het geval als je ergens tegen op ziet. Je krijgt daardoor stress en dus rode vlekken op je lichaam. Als je hetgeen eenmaal hebt gedaan waar je tegenop zag, verdwijnen de rode vlekken als sneeuw voor de zon.

Huidaandoeningen

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Als je hier langdurig of vaak last van hebt, zou je naar de huisarts toe moeten gaan. De kans bestaat namelijk dat je last van een huidaandoening hebt. Onder meer de volgende huidaandoeningen kunnen zorgen voor rode vlekken in je gezicht:

 • Rosacea: Rosacea is een chronische huidaandoening die roodheid en zichtbare bloedvaten op het gezicht veroorzaakt, vaak op de wangen, neus en kin. Het kan ook gepaard gaan met puistjes en bultjes die lijken op acne.
 • Eczeem (atopische dermatitis): Eczeem kan leiden tot een rode, jeukende huid die ontstoken is. Het kan voorkomen in het gezicht en kan variëren van lichte roodheid tot ernstige ontsteking met schilfering.
 • Psoriasis: Psoriasis veroorzaakt rode, schilferige plekken op de huid. Het kan ook het gezicht aantasten, vooral rond de wenkbrauwen, neus en kin.
 • Acne: Acne kan leiden tot rode en ontstoken plekken, zoals puistjes en mee-eters, op het gezicht. Hoewel het vaak wordt geassocieerd met jeugd, kan het bij volwassenen ook voorkomen.
 • Allergische contactdermatitis: Deze huidaandoening ontstaat door een allergische reactie op stoffen zoals cosmetica, zeep, parfum of metalen. Het kan rode, jeukende plekken en zwelling in het gezicht veroorzaken.
 • Lupus erythematosus: Systemische lupus erythematosus (SLE) is een auto-immuunziekte die rode huiduitslag kan veroorzaken, vaak op het gezicht in de vorm van een ‘vlindervormige’ uitslag over de neus en wangen.
 • Allergische reacties: Allergische reacties op voedingsmiddelen, medicijnen of andere allergenen kunnen roodheid en zwelling in het gezicht veroorzaken.
 • Seborroïsch eczeem: Deze vorm van eczeem veroorzaakt vettige, schilferige plekken op de huid, inclusief het gezicht. Het kan eruitzien als rode vlekken met gele schilfers.
 • Periorale dermatitis: Dit is een huidaandoening die rode vlekken en puistjes veroorzaakt rond de mond en soms ook rond de ogen en neus.

Andere aandoening

Het is ook goed mogelijk dat je van een andere aandoening last hebt. Enkele voorbeelden hiervan vind je hieronder:

 • Wijnvlek. Dit is een vlek die bij de geboorte al aanwezig is. In principe kan zo’n wijnvlek nooit spontaan verdwijnen.
 • Gordelroos. Als je last van het waterpokkenvirus hebt, zorgt dit voor gordelroos. Aan één kant van je lichaam krijg je een jeukerig en brandiger gevoel. Dit gaat gepaard met allerlei rode vlekken en blaasjes op je huid.
 • Netelroos. Als je last van netelroos hebt, heb je last van jeukende bulten op je huid. Deze bulten kunnen op verschillende manieren ontstaan en gaan eigenlijk altijd gepaard met rode vlekken.
 • Wondroos. Als je last van wondroos hebt, is er sprake van een ontsteking in één van de diepere lagen van de huid. Ook dit kan zorgen voor rode vlekken. Mocht je denken dat je last van wondroos hebt, moet je direct de huisarts bellen.

Hoe herken je rode vlekken in het gezicht?

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Allereerst moet je dus op zoek gaan naar de oorzaak. Voordat je dit kunt doen, moet je wel weten wat rode vlekken in het gezicht zijn.

Heb je langere tijd met je wang op je handpalm geleund? Dan is het goed mogelijk dat je op je wang een rode vlek hebt. Dit is puur de afdruk van je handpalm. Dit valt echter niet onder de welbekende rode vlekken in je gezicht.

Nee, de rode vlekken in je gezicht herken je veelal aan de volgende symptomen:

 • Kleur en textuur: Rode vlekken zijn meestal duidelijk rood van kleur en kunnen variëren in grootte en vorm. Ze kunnen plat of licht verhoogd zijn en soms gepaard gaan met zwelling of ontsteking.
 • Locatie: De locatie van de rode vlekken kan variëren afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Ze kunnen zich concentreren op bepaalde delen van het gezicht, zoals de wangen, neus, voorhoofd, kin of rond de ogen en mond.
 • Jeuk en irritatie: Rode vlekken kunnen gepaard gaan met jeuk, prikkeling of een branderig gevoel. Dit kan wijzen op een allergische reactie, irritatie of bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem.
 • Zichtbare bloedvaten: Bij sommige aandoeningen, zoals rosacea, kunnen rode vlekken gepaard gaan met zichtbare bloedvaten op de huid, die eruit kunnen zien als fijne lijntjes of netwerkachtige patronen.
 • Bijkomende symptomen: Afhankelijk van de onderliggende oorzaak kunnen rode vlekken worden vergezeld door andere symptomen zoals zwelling, schilfering, puistjes, blaren, pijn of warmte op de aangedane gebieden.

Wat uit deze symptomen blijkt? Onder meer dat veel oorzaken gepaard gaan met specifieke symptomen. Mede hierom is het erg belangrijk om goed te kijken naar de oorzaak van de rode vlekken in het gezicht.

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Ga op zoek naar de oorzaak en kijk goed naar de symptomen waar je last van hebt. Probeer ook te achterhalen vanaf welk moment je precies last van de rode vlekken in het gezicht hebt.

Rode vlekken op voorhoofd: wat is hier de oorzaak van?

Rode vlekken op het voorhoofd kunnen verschillende oorzaken hebben. Acne, een veelvoorkomende oorzaak, leidt tot ontstoken puistjes en mee-eters. Seborroïsch eczeem kan ook rode, schilferige vlekken veroorzaken, vaak nabij de haargrens. Een ander aandachtspunt is blootstelling aan de zon, wat zonnebrand kan veroorzaken, resulterend in roodheid en irritatie. Voorhoofdsrimpels kunnen de huid dunner maken, waardoor bloedvaten meer zichtbaar worden. Verder kan stress bijdragen aan roodheid door verwijde bloedvaten. Allergische reacties op haarproducten of cosmetica zijn ook mogelijke boosdoeners.

Rode vlekken op wangen: wat is hier de oorzaak van?

Rode vlekken op de wangen kunnen te wijten zijn aan verschillende factoren. Rosacea, een veelvoorkomende aandoening, veroorzaakt aanhoudende roodheid en soms zichtbare bloedvaten op de wangen. Allergische reacties op huidverzorgingsproducten, voedsel of omgevingsallergenen kunnen ook tijdelijke rode vlekken veroorzaken. Huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis kunnen ontstekingen en roodheid op de wangen veroorzaken, vaak gepaard met jeuk. Blootstelling aan de zon zonder bescherming kan leiden tot zonnebrand, resulterend in roodheid en irritatie. Daarnaast kunnen emotionele factoren zoals blozen door schaamte of opwinding de wangen tijdelijk rood maken. Een dermatoloog kan de onderliggende oorzaak vaststellen en de juiste behandeling aanbevelen om rode vlekken op de wangen effectief te beheersen.

Rode vlekken in gezicht na douchen: hoe komt dit?

Rode vlekken in het gezicht na het douchen kunnen het gevolg zijn van verschillende factoren. Warm water tijdens het douchen veroorzaakt vaak verwijding van de bloedvaten, wat leidt tot tijdelijke roodheid van de huid. Dit kan vooral opvallen bij mensen met een gevoelige huid of bij mensen die reeds vatbaar zijn voor roodheid, zoals bij rosacea. Daarnaast kan de hitte en het stoom van de douche de huid uitdrogen, wat irritatie kan veroorzaken en roodheid kan verergeren.

Het gebruik van te heet water, agressieve zeep of reinigingsmiddelen kan de natuurlijke beschermende oliën van de huid verwijderen en de huidbarrière verstoren, wat kan leiden tot irritatie en roodheid. Mensen met een gevoelige huid moeten mildere reinigingsproducten gebruiken en proberen het douchewater niet te warm te maken. Het aanbrengen van een hydraterende crème direct na het douchen kan helpen om de huid te kalmeren en vochtverlies te verminderen. Als de roodheid aanhoudt of ernstig is, is het raadzaam om een dermatoloog te raadplegen voor professioneel advies en behandeling.

Bestaat er een crème voor rode vlekken in gezicht?

Ja, er bestaan zeker crèmes voor rode vlekken in het gezicht. Zo’n crème heeft een goed hydraterend vermogen, waardoor de huid op de juiste manier versterkt wordt. Hiermee kan de vorming van de rode vlekken in het gezicht tegengegaan worden.

Voor rode vlekken in het gezicht kun je uit meerdere soorten crèmes kiezen:

 • Crèmes voor rosacea: Voor mensen met rosacea kunnen specifieke crèmes worden voorgeschreven of aanbevolen door dermatologen. Deze crèmes bevatten vaak ingrediënten zoals metronidazol, azelaïnezuur of brimonidine, die helpen bij het verminderen van roodheid en ontsteking.
 • Kalmerende crèmes: Crèmes met kalmerende ingrediënten zoals aloë vera, kamille, groene thee-extract en niacinamide kunnen helpen om tijdelijke roodheid en irritatie te verminderen.
 • Hydraterende crèmes: Goed gehydrateerde huid heeft de neiging om minder gevoelig te zijn voor roodheid. Hydraterende crèmes helpen de huidbarrière te versterken en vocht vast te houden, waardoor irritatie wordt verminderd.
 • Antioxidanten: Crèmes met antioxidanten zoals vitamine C kunnen helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en ontstekingen te verminderen.
 • Zonnebrandcrèmes: Een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF is belangrijk om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, die roodheid en ontsteking kunnen verergeren.

Wij raden je onder meer deze crèmes aan voor rode vlekken in het gezicht:

Wanneer moet je voor rode vlekken in het gezicht naar de huisarts?

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Het antwoord op die vraag hebben we veelvuldig gegeven in dit artikel. Waar we echter nog niet naar hebben gekeken, is naar het inschakelen van professionele hulp. Want, wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht kán zijn het inschakelen van een huisarts.

Een huisarts moet je in een paar specifieke situaties inschakelen:

 • Aanhouder van klachten: Als de rode vlekken langer aanhouden dan verwacht of als ze steeds erger worden, is het verstandig om medisch advies in te winnen.
 • Pijn of ongemak: Als de rode vlekken gepaard gaan met pijn, jeuk, branderigheid, zwelling of ander ongemak, kan dit wijzen op een onderliggend probleem dat medische aandacht vereist.
 • Snel optredende veranderingen: Als de rode vlekken plotseling en snel veranderen van grootte, kleur, textuur of symptomen, kan dit een teken zijn van een ernstigere aandoening en moet je een arts raadplegen.
 • Gecombineerde symptomen: Als de rode vlekken gepaard gaan met andere symptomen zoals koorts, vermoeidheid, blaren, zweren of ademhalingsproblemen, moet je direct medische hulp zoeken.
 • Gevoelige huid of reeds bestaande huidaandoeningen: Als je al een gevoelige huid hebt of eerder gediagnosticeerd bent met huidaandoeningen zoals eczeem, rosacea of psoriasis, is het verstandig om een arts te raadplegen voor professioneel advies.
 • Bezorgdheid: Als je je zorgen maakt over de rode vlekken, ongeacht de ernst van de symptomen, is het altijd een goed idee om een medische professional te raadplegen voor geruststelling en begeleiding.
 • Wondroos. Als je last van wondroos hebt, moet je sowieso zo snel mogelijk contact met je huisarts opnemen.
 • Rode vlekken in je ooghoek. Merk je plots rode vlekken in je ooghoek op? Ga dan ook zo snel mogelijk naar je huisarts toe.
 • Medicijngebruik. Slik je sinds kort medicijnen en krijg je nu rode vlekken in het gezicht? Dan is het ook verstandig om bij je huisarts aan de bel te trekken.
 • Benauwd gevoel. Ervaar je een benauwd gevoel in combinatie met opgezwollen lippen en tong? Dan moet je ook spoedig naar de huisarts toe gaan.

Kan een dermatoloog je helpen bij rode vlekken in het gezicht?

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Mogelijk is het verstandig om een dermatoloog in te schakelen. In sommige gevallen kan zo’n specialist de juiste diagnose stellen en de juiste behandeling in gang zetten.

Wanneer zou je dan naar een dermatoloog toe moeten? Dat is bijvoorbeeld het geval als de rode vlekken in je gezicht maar niet weggaan. Ook is het verstandig om naar de dermatoloog toe te gaan als de rode vlekjes met enige regelmaat tegenkomen.

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Zowel een dermatoloog als een huisarts kunnen je helpen. In veel gevallen kun je jezelf ook prima helpen, dankzij de hierboven genoemde hulpmiddelen.

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Voorkomen is beter dan genezen!

Voorkomen is beter dan genezen. Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht is dan ook om te voorkomen dat je de rode vlekken in je gezicht krijgt. Is dit mogelijk? Ja, dit is zeker mogelijk.

Om dit ook voor jou mogelijk te maken, hebben wij de beste tips verzameld. Volg gericht onderstaande tips op en voorkom daarmee dat je de vraag wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht in de toekomst moet stellen.

Tip 1: gebruik alleen milde reinigingsproducten

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Alléén maar milde reinigingsproducten gebruiken. Deze producten moeten aan een paar eisen voldoen:

 • De producten moeten geheel parfumvrij zijn. In veel gevallen is juist parfum de aanstichter van een allergische reactie, waardoor je last van de rode vlekken in je gezicht krijgt. Kies daarom alleen voor parfumvrije reinigingsproducten.
 • De producten moeten natuurlijke ingrediënten bevatten. Gebruik je verschillende reinigingsproducten? Zorg er dan voor dat het om louter natuurlijke reinigingsproducten gaat. Dit betekent niks meer dan dat de reinigingsproducten uit louter natuurlijke ingrediënten opgebouwd zijn.
 • De producten mogen geen chemicaliën bevatten. In samenhang met bovengenoemde eis mogen de producten ook geen chemicaliën bevatten.

Voor welke reinigingsproducten geldt dit? In principe voor alle soorten reinigingsproducten die je kunt gebruiken. Ook als je een goede make up remover wilt gebruiken, is het belangrijk dat het om een milde variant gaat.

Tip 2: gebruik een hydraterende dagcrème

Vind je het fijn om je huid elke ochtend met een dagcrème in te smeren? Goed bezig. De crème trekt diep tot in de huid, voedt de huid en hydrateert de huid ook nog eens. Dit komt de algehele conditie van je gezichtshuid alleen maar ten goede.

Het is wel van belang dat je alleen voor een hydraterende dagcrème kiest. Zo’n crème hydrateert de huid des te beter, waardoor de kans op rode vlekken in het gezicht des te kleiner is. Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht is om vooral kritisch naar je dagcrème te kijken.

Overigens moet je nieuwe dagcrème ook aan bovenstaande eisen voldoen. Dit houdt in dat ‘ie vrij van parfum moet zijn, dat ‘ie natuurlijke ingrediënten moet bevatten en dat ‘ie geen chemicaliën mag bevatten.

Tip 3: leef zo gezond mogelijk

Wist je dat rode vlekken in het gezicht ook gepaard gaan met een ongezonde leefstijl? Als je bijvoorbeeld veel rookt of alcohol drinkt, is de kans op rode vlekken een stuk groter. Dit is ook het geval als je onvoldoende slaapt, ongezond eet en/of onvoldoende in beweging komt.

Het advies is daarom om zo gezond mogelijk te leven. Dit is niet alleen van invloed op de mogelijke rode vlekken in het gezicht, maar ook op de donkere kringen onder je ogen. Door gezond te leven, verzorg je je gezichtshuid simpelweg op de best mogelijke manier.

Tip 4: verminder je stress

Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is echt belangrijk om je stressniveau omlaag te brengen. Juist stress is namelijk één van de aanjagers van de rode vlekken in je gezicht. Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht is dan ook om stressvrij te leven.

Hoe je dat voor elkaar krijgt? Dit doe je onder meer door met serieuze technieken aan de slag te gaan, zoals meditatie, yoga en/of ademhalingsoefeningen. Ook kun je de volgende producten gebruiken om je stressniveau te verlagen:

Tip 5: voorkom dat je huid uitdroogt

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? Je moet sowieso voorkomen dat je huid uitdroogt. Dit doe je als volgt:

 • Douche niet te lang en te heet. Het warme water kan namelijk voor de rode vlekken in je gezicht zorgen. Het warme water droogt de huid uit, waardoor de huid plots een stuk gevoeliger wordt.
 • Zit niet te dicht bij een open haard of kachel. Zit je vlak in de buurt van een kachel of open haard? Dan straalt deze warmte rechtstreeks op je huid af. Dat moet je ook ten koste van alles te zien voorkomen.
 • Pas op met sauna’s en dergelijke. Tot slot is het verstandig om niet te vaak of te lang tijd in de sauna door te brengen. Het voelt mogelijk heerlijk aan, maar de warme lucht in de sauna zorgt ook voor uitdroging van je huid.

Tip 6: neem huidaandoeningen serieus

Heb je op dit moment last van een huidaandoening? Dan is het goed mogelijk dat juist die aandoening de oorzaak van de rode vlekken in je gezicht is. Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht is om de huidaandoening serieus te nemen.

Dit doe je bijvoorbeeld door bij een huisarts, dermatoloog of schoonheidsspecialist langs te gaan. Deze specialisten zijn in staat om de juiste diagnose te stellen en om een behandelingstraject uit te werken. Dat traject moet ongetwijfeld gaan helpen om de huidaandoening onder controle te krijgen.

Als je last van een huidaandoening hebt, moet je ook goed naar je make up krijgen. Daar lees je hieronder meer over.

Tip 7: breng zo min mogelijk make up op je gezicht aan

Vind je het fijn om elke ochtend make up op je gezicht aan te brengen? Je doet er verstandig aan om dit niet meer te doen. Juist deze make up kan namelijk de oorzaak zijn van de rode vlekken in je gezicht. Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht is simpelweg geen make up meer op wil doen.

Wil je wel per sé make up opdoen? Dan volg je het beste deze tips even op:

 • Reinig goed de make up elke avond. Zoals eerder al aangegeven, moet je hier een milde reiniger voor gebruiken. Het is in ieder geval belangrijk dat je nooit met je make up nog op gaat slapen.
 • Gebruik alleen een goede concealer of foundation. Het is niet verstandig om meerdere lagen make up op je gezichtshuid aan te brengen. Ook moet je investeren in de beste make up van de beste merken. Juist die merken leveren de gewenste kwaliteit, waardoor de kans op rode vlekken in het gezicht kleiner is.

Tip 8: kom in actie

Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht? De laatste tip die wij voor je in petto hebben, is om zo snel mogelijk in actie te komen. Doe je niks aan de rode plekken in je gezicht? Dan hebben deze plekken vrij spel. Je moet er daarom alles aan om doen om de rode vlekken in je gezicht aan te pakken. Wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht weet je nu in ieder geval precies!