Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? Voor veel mensen is deze vraag aan de orde van de dag. Zij hebben namelijk last van zowel wallen als van donkere kringen onder hun ogen. Komt jou dit herkenbaar voor? Dan vraag je je ongetwijfeld af wat hier nou precies tegen helpt. Dat lees je hieronder! Vind de beste hulpmiddelen en tips tegen wallen en donkere kringen onder je ogen.
Ons expert advies
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen is onder meer een hydraterende oogcrème, een oogmasker, goede zonnebrand, oogserum, een slaapmasker en een gezichtsroller. Volgens onze expert ga je met deze middelen perfect de wallen en donkere kringen onder je ogen tegen. Ook voorkom je hiermee wallen en donkere kringen onder je ogen!
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? Dit heb je nodig!
Kun je wallen en donkere kringen wegwerken? Ja, dit is absoluut nodig. Daarvoor is het wel zaak om geduld te hebben en de juiste middelen te gebruiken. Wat helpt tegen wallen en donkere kringen vertellen wij je graag hieronder. Gebruik onderstaande middelen en neem daarmee snel afscheid van de wallen en donkere kringen onder je ogen.
Middel 1: hydraterende oogcrème
De meest voor de hand liggende oorzaak van wallen en donkere kringen is een gebrek aan slaap. Toch is dat niet de hoofdreden van de wallen en donkere kringen onder je ogen. Deze ontstaan veelal doordat de huid onder je ogen zo dun is. Doordat de huid zo dun is, is deze extra gevoelig voor tal van factoren. Je moet daarom deze huid op de juiste manier voeden en hydrateren.
Daarvoor heb je een hydraterende oogcrème nodig. Deze crème breng je voorzichtig op het gebied rondom je ogen aan, waarmee je de dunne huid aanzienlijk versterkt. De dunne huid onder je ogen is hierdoor minder gevoelig. En daarmee werk je de wallen en donkere kringen onder je ogen ook nog eens weg.
Hiervoor kun je het beste de onderstaande soorten oogcrèmes gebruiken:
Middel 2: oogmasker
Heb je last van veel en dikke wallen onder je ogen? Dan komt dit in veel gevallen dus door een gebrek aan slaap. Dat kan ook voor de donkere kringen onder je ogen gelden, maar is niet altijd het geval. Het is hierom van belang om goed te slapen, maar óók om je huid goed te verzorgen. Dat doe je dus met een goede oogcrème, maar je kunt hier ook een goed oogmasker voor gebruiken.
Met een goed oogmasker geniet je van meerdere voordelen. Zo trekt dit masker als het ware je huid strak, waardoor je minder last van de wallen hebt. Ook hydrateert dit masker de huid onder je ogen, waardoor de huid een stuk sterker wordt. Daarmee werk je de donkere kringen onder je ogen grotendeels weg.
Het is hierbij van belang om voor een collageen oogmasker te kiezen. Juist bij de delicate huid rondom je ogen is sprake van een tekort aan collageen, waardoor de huid niet sterk genoeg is. Met een collageen oogmasker herstel je de opbouw van collageen:
Middel 3: goede zonnebrand
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? De huid onder je ogen ontzettend goed verzorgen. Dit doe je onder meer door deze huid regelmatig met een zonnebrandcrème met hoge SPF factor in te smeren.
Met name in de warmere maanden is dit onmisbaar. De zonnebrandcrème beschermt je huid niet alleen tegen verbranden, maar ook tegen de felle UV straling. Doordat deze straling zo fel is, kan ‘ie van grote invloed zijn op de structuur van je huid. Doordat met name de huid onder je ogen zo delicaat is, is de huid voor je ogen hier ontzettend gevoelig voor.
Je zou daarom altijd een goede zonnebrand op moeten smeren. Ook zou je met beleid met de zon om moeten gaan. Dit houdt onder meer in dat je zoveel mogelijk tijd in de schaduw door moet brengen. Vermijd bovendien de zonnestralen als de zon op het felst schijnt; dit is gedurende de middaguren.
Verder raden wij je onderstaande zonnebrand aan:
Middel 4: oogserum
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? Wat ook nog helpt, is een goed oogserum. Met dit serum versterk je de huid onder je ogen, waardoor je huid minder gevoelig is. Dit resulteert in minder wallen en zwarte kringen onder je ogen.
Daarbij is het uiteraard wel van belang dat je voor een goed serum kiest. Met andere woorden: het serum moet uit de juiste bestanddelen bestaan. Een goed serum moet hydraterend werken en moet de huid verstevigen. Dat is bij bijvoorbeeld onderstaande oogserums sowieso het geval:
Middel 5: slaapmasker
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen onder je ogen? Kijk vooral verder dan je neus lang is! Hiermee doelen we op het volgende: je kunt de wallen en donkere kringen bestrijden, maar je kunt óók de oorzaak hiervan bestrijden. Deze oorzaak is mogelijk in een slechte nachtrust te vinden.
Heb je het idee dat dit bij jou ook de oorzaak is? Dan raden wij je graag een goed slaapmasker aan. Doe dit slaapmasker elke avond op en geef je brein hiermee direct een ontspannen gevoel. De kans is hierdoor groot dat je lekker snel in slaap valt. En de kans bestaat ook dat je hierdoor ’s nachts minder vaak wakker wordt.
Met andere woorden: met een goed slaapmasker slaap je dus een stuk beter. Daarmee voorkom je wallen en donkere kringen onder je ogen. Ook ga je de huidige wallen en donkere kringen onder je ogen op de juiste manier tegen.
Middel 6: gezichtsroller
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen onder je ogen? Een gezichtsroller! Dit is een klein hulpmiddel met een handvat en een ronddraaiend ‘wiel’. Het is zaak om dit wiel over je huid heen te rollen, waardoor de huid op de juiste manier bewerkt wordt. Dit zorgt voor een verbeterde aanmaak van collageen, waardoor je huid spoedig een stuk sterker wordt. Hiermee ga je de wallen en donkere kringen onder je ogen perfect tegen.
Goed om te weten: een gezichtsroller is een vrij eenvoudig hulpmiddel tegen wallen en donkere kringen. Het enige dat je hoeft te doen, is het ‘balletje’ voorzichtig over je huid heen te rollen. Dit hoef je niet alleen bij het gebied rondom je ogen te doen, maar kun je ook op andere delen van je lichaam doen. Voordat je het doorhebt, geniet je van een veel sterkere huid.
Middel 7: glucosamine supplementen
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? In dit artikel hebben wij je al met de beste middelen kennis laten maken. Maar, het blijft niet alleen bij bovenstaande middelen. Nee, je kunt er ook nog voor kiezen om glucosamine supplementen te slikken.
Dit zijn supplementen met daarin de lichaamseigen stof glucosamine. Deze stof zorgt voor de opbouw van collageen in de huid. Doordat de huid onder de ogen zo dun is, is hier veelal een tekort aan. Door deze supplementen te slikken, versterk je de opbouw van collageen in je huid. En daarmee maak je je huid dus een stuk sterker.
Hoe ontstaan wallen en donkere kringen onder je ogen?
Het antwoord op de vraag wat helpt tegen wallen en donkere kringen is inmiddels duidelijk. Een volgende, terechte vraag is hoe de wallen en donkere kringen onder je ogen nou precies ontstaan.
Goed om te weten: wallen en donkere kringen ontstaan niet precies op dezelfde manier. Dit komt puur doordat wallen en donkere kringen niet exact hetzelfde zijn. Integendeel zelfs: ze hebben beide een andere oorzaak en zien er ook anders uit. Vandaar ook dat wij hieronder tot in detail bespreken hoe zowel wallen als donkere kringen nou precies ontstaan.
Hoe ontstaan wallen?
Wallen onder de ogen ontstaan meestal door de ophoping van vocht en vet in het weefsel onder de ogen. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan het ontstaan van wallen:
- Vochtretentie: ‘s Nachts kan er vocht worden vastgehouden in het weefsel onder de ogen, wat kan leiden tot zwelling en wallen. Dit kan worden verergerd door het slapen in een platte positie of door overmatige zoutinname.
- Veroudering: Naarmate we ouder worden, verliest de huid elasticiteit en kan het onderliggende vetweefsel naar voren bewegen, waardoor wallen ontstaan.
- Genetica: Erfelijke aanleg speelt een grote rol bij de neiging tot het ontwikkelen van wallen. Als je ouders of grootouders wallen hebben, loop je mogelijk ook een hoger risico.
- Slechte slaaphouding: Slapen op je buik of zij kan leiden tot vochtophoping onder de ogen en het ontstaan van wallen.
- Hormonale veranderingen: Hormonale schommelingen, zoals die tijdens de menstruatie of zwangerschap, kunnen leiden tot vochtretentie en wallen.
- Dieet en levensstijl: Overmatige zoutinname, alcoholgebruik en roken kunnen de neiging tot vochtophoping en wallen vergroten.
- Allergieën: Allergische reacties kunnen leiden tot ontsteking en zwelling onder de ogen, wat resulteert in tijdelijke wallen.
- Zonblootstelling: Overmatige blootstelling aan de zon kan de huid verzwakken en leiden tot vochtophoping.
- Ziekte en vermoeidheid: Ziekte, vermoeidheid en uitputting kunnen leiden tot zwelling en tijdelijke wallen onder de ogen.
- Medicijnen: Bepaalde medicijnen kunnen vochtretentie bevorderen en bijdragen aan het ontstaan van wallen.
Is er altijd sprake van één oorzaak? Nee, allerminst. In veel gevallen gaat het om een combinatie van oorzaken en factoren. Dit maakt het voor sommige mensen lastig om de exacte oorzaak aan te wijzen. Richt je pijlen in ieder geval op bovenstaande oorzaken.
Hoe ontstaan donkere kringen onder je ogen?
Wat helpt tegen donkere kringen onder je ogen? Je moet allereerst zien te achterhalen hoe de donkere kringen onder je ogen precies ontstaan. Daarvoor wijzen wij je graag op de onderstaande mogelijke oorzaken:
- Dunne huid: De huid onder de ogen is doorgaans dunner en delicater dan de rest van het gezicht. Dit betekent dat bloedvaten en het onderliggende weefsel gemakkelijker zichtbaar kunnen zijn, wat kan leiden tot de donkere kleur.
- Bloedvaten en doorbloeding: De huid onder de ogen heeft een complex netwerk van bloedvaten. Als deze bloedvaten verwijden of beschadigd raken, kunnen ze een blauwachtige of paarse tint onder de ogen creëren.
- Huidpigmentatie: Mensen met een donkerdere huidskleur hebben vaak meer melaninepigment in de huid, wat kan bijdragen aan donkere kringen. Dit is vooral zichtbaar wanneer het pigment zich ophoopt rond de ogen.
- Genetica: Erfelijke aanleg speelt een grote rol. Als donkere kringen een veelvoorkomend kenmerk zijn in je familie, loop je mogelijk een hoger risico.
- Leeftijd: Naarmate we ouder worden, kan het onderliggende vetweefsel en de spierstructuur rond de ogen veranderen, waardoor schaduwen en donkere kringen prominenter worden.
- Slaapgebrek en vermoeidheid: Onvoldoende slaap kan leiden tot vaatverwijding en zwelling onder de ogen, wat donkere kringen kan veroorzaken.
- Stress en levensstijl: Langdurige stress en ongezonde levensstijlgewoonten zoals roken, overmatige alcoholconsumptie en slechte voeding kunnen bijdragen aan het ontstaan van donkere kringen.
- Allergieën en ontsteking: Allergische reacties en ontstekingen kunnen leiden tot verwijding van bloedvaten en zwelling onder de ogen, waardoor donkere kringen ontstaan.
- Zonblootstelling: Overmatige blootstelling aan de zon kan de productie van melanine stimuleren en donkere kringen veroorzaken.
- Wrijven in de ogen: Wrijven in de oogzone kan de huid irriteren en donkere kringen veroorzaken door verwijding van bloedvaten.
Kun je last van wallen én donkere kringen onder je ogen hebben?
Ja, zeker. Wallen en donkere kringen gaan vaak hand in hand met elkaar. Dit komt onder meer doordat enkele van bovenstaande oorzaken met elkaar overeenkomen.
Dit heeft onder meer met de delicate huid onder de ogen te maken. De huid is op dit gebied slechts 0,3 tot 0,5 mm dik. Door deze beperkte dikte is de huid ontzettend delicaat en daardoor ook ontzettend kwetsbaar/gevoelig. Dit maakt het ontzettend belangrijk om de huid onder je ogen goed te verzorgen.
Verder heb je ook nog met een specifieke oorzaak te maken: slechte nachtrust. Een slechte nachtrust is van invloed op je gehele lichaam én dus ook op de huid onder je ogen. Dit gaat hand in hand met bovengenoemd punt: de beperkte dikte van de huid onder je ogen. Doordat deze huid zo dun is, is de huid extra kwetsbaar voor bijvoorbeeld een slechte nachtrust.
Daarbovenop komt nog een andere gezamenlijke oorzaak: stress. Heb je last van stress? Dan merk je dit ongetwijfeld aan je matige nachtrust. Dit werkt uiteindelijk ook weer door in de wallen en donkere kringen onder je ogen. Bovendien zorgt stress in veel gevallen voor een verminderde aandacht voor de verzorging van je gezichtshuid. Ook dát draagt bij aan de vorming van wallen en donkere kringen onder je ogen.
Met andere woorden: je kunt zeker last van wallen en donkere kringen onder je ogen tegelijkertijd te hebben. Dat is dan ook dé reden waarom de vraag wat helpt tegen wallen en donkere kringen zo vaak gesteld wordt.
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? Ga op zoek naar de exacte oorzaak
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? Het antwoord op deze vraag is inmiddels gegeven. Wat wij je echter nog extra mee willen geven, is dat je op zoek naar de exacte oorzaak moet gaan. Zoals hierboven al omgeschreven, kunnen wallen en donkere kringen op veel manieren ontstaan. Enkele veelvoorkomende oorzaken voorzien we hieronder graag van meer duiding.
Te weinig water drinken
Het is onwijs belangrijk dat de huid onder je ogen goed gehydrateerd wordt. Waarom? Omdat deze huid dus zo dun en delicaat is. Het is hierom van belang dat je dagelijks minimaal 2 liter water drinkt. Drink puur water en geen frisdrank, aangezien suiker ook een mogelijke oorzaak van donkere kringen onder je ogen kan zijn.
Heb je moeite om 2 liter water per dag te drinken? Overweeg dan de aanschaf van één van onderstaande drinkflessen. Op deze drinkflessen zie je exact staan hoeveel water je al gedronken hebt en hoeveel water je nog moet drinken. Dit vormt voor veel mensen de gewenste stok achter de deur.
Te veel stress
Ervaar je veel stress in het leven? Dan is dit absoluut niet bevorderlijk voor de wallen en donkere kringen onder je ogen. Dit heeft eigenlijk meerdere redenen:
- Door stress ervaar je veel negatieve energie. Het gevolg hiervan is dat je eigenlijk niet meer al te veel geeft om je uiterlijke verzorging. Je weigert hierdoor bijvoorbeeld om de beste oogcrème tegen wallen te gebruiken. Onverstandig, aangezien juist dit bevorderlijk is voor de vorming van nieuwe wallen en donkere kringen. Wat helpt tegen wallen en donkere kringen is juist goede uiterlijke verzorging. Maar goed, dat is dus een behoorlijke uitdaging als je veel stress hebt.
- Door stress slaap je slecht. Als je veel stress hebt, merk je dit ook aan je nachtrust. Je komt moeilijk in slaap, je ligt in je bed te piekeren en je wordt waarschijnlijk ook ’s nachts nog vaak wakker. Het is daarom extra belangrijk dat je de stress zo snel mogelijk aanpakt.
Huidveroudering
Weet je waar je ook nog mee te maken hebt? Met het feit dat je steeds ouder wordt. Bijkomend fenomeen is dat je huid steeds ouder wordt, waardoor je huid gevoeliger wordt. Ga maar eens na: op oudere leeftijd krijg je veel meer lijntjes, rimpels en wallen onder je ogen. Dit komt puur doordat de huid onder je ogen minder sterk wordt.
Is dit iets waar je iets tegen kunt doen? Ja, op zich wel. Door je gezichtshuid op de best mogelijke manier te verzorgen, voorkom je deels de veroudering van je huid. Je hebt hiervoor niet alleen de juiste oogcrème nodig, maar ook bijvoorbeeld anti aging producten. Kijk eens naar deze producten:
Slaaptekort
Hoeveel uur slaap jij per nacht? Idealiter slaap je minimaal 8 uur. Volgens meerdere onderzoeken is dit de ideale duur van je nachtrust. Je brein en lichaam kan hierdoor tot rust komen. Feit is echter dat heel weinig mensen daadwerkelijk de 8 uur slaap per nacht aantikken. Zij slapen een stuk minder, waardoor ze snel last krijgen van wallen en donkere kringen onder hun ogen.
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen is een goede nachtrust. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Mede daarom hebben wij aan het einde van dit artikel enkele belangrijke tips op een rijtje gezet. Met deze tips verbeter je je nachtrust aanzienlijk, waardoor je veel minder last krijgt van wallen en donkere kringen onder je ogen.
Onze tip: ga goed na hoeveel uur per nacht je slaapt. Dit kun je bijvoorbeeld met een activity tracker of ander horloge bijhouden. Dit horloge meet je slaap op en stuurt de meting vervolgens naar je smartphone toe. Op je smartphone lees je vervolgens exact af hoe je geslapen hebt.
Bestaat er een medische ingreep voor wallen en donkere kringen?
Ja, er zijn verschillende medische ingrepen en behandelingen beschikbaar om zowel wallen als donkere kringen onder de ogen te verminderen. Het type behandeling dat het meest geschikt is, hangt af van de oorzaak en ernst van de wallen en donkere kringen. Hier zijn enkele mogelijke medische ingrepen en behandelingen:
- Onderooglidcorrectie: Dit is een chirurgische ingreep waarbij overtollig huid- en vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd. Het kan effectief zijn bij het verminderen van zowel wallen als donkere kringen veroorzaakt door verzakte huid en vet.
- Fillers: Dermal fillers op basis van hyaluronzuur kunnen worden gebruikt om verloren volume onder de ogen aan te vullen en de overgang tussen het gebied onder de ogen en de wangen gladder te maken. Dit kan wallen en schaduwen verminderen.
- Lasertherapie: Verschillende soorten lasers, zoals fractionele lasers en intens gepulseerd licht (IPL), kunnen worden gebruikt om de huidtextuur te verbeteren, pigmentatie te verminderen en zwelling te verminderen, wat kan helpen bij zowel wallen als donkere kringen.
- Chemische peelings: Oppervlakkige chemische peelings kunnen de huid exfoliëren en helpen bij het verminderen van zowel wallen als donkere kringen door de huid te vernieuwen.
- Chirurgische behandeling van onderliggende problemen: In sommige gevallen kunnen wallen en donkere kringen worden veroorzaakt door onderliggende medische problemen, zoals allergieën of sinusproblemen. Het behandelen van deze onderliggende oorzaken kan helpen bij het verminderen van de symptomen.
- Huidverzorgingsprocedures: Professionele huidverzorgingsbehandelingen zoals microneedling en peeling kunnen de huidtextuur verbeteren en de verschijning van donkere kringen verminderen.
Moet je iets tegen wallen en donkere kringen doen?
Nee, je bent uiteraard tot niks verplicht. Feit is wel dat wallen en donkere kringen bij weinig mensen in de smaak vallen. Dit komt onder meer doordat de wallen en donkere kringen onder je ogen direct opvallen. Kijk maar eens naar de foto bovenaan dit artikel; de wallen onder de ogen vallen echt direct op.
Bovendien is het goed om het volgende te beseffen: wallen en donkere kringen onder je ogen hebben altijd een reden/oorzaak. In veel gevallen is deze reden/oorzaak alles behalve positief. Je moet daarom gericht op zoek naar de oorzaak én die oorzaak vervolgens gericht aanpakken.
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen is om het sowieso serieus te nemen. Dit komt niet alleen je uiterlijk ten goede, maar ook je algehele levensstijl. In veel gevallen is een slechte levensstijl namelijk ook van invloed op de delicate huid onder je ogen.
Kunnen donkere kringen onder je ogen door een vitamine tekort komen?
Ja, een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, waaronder vitamines, kan bijdragen aan de vorming van donkere kringen onder de ogen. Vitamines spelen een belangrijke rol in de gezondheid van de huid en kunnen invloed hebben op de verschijning van donkere kringen. Hier zijn enkele vitamines waarvan tekorten mogelijk kunnen bijdragen aan het ontstaan van donkere kringen:
- Vitamine K: Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling en kan helpen bij het verminderen van bloedvatdoorzichtigheid. Een tekort aan vitamine K kan resulteren in een verhoogde zichtbaarheid van bloedvaten onder de huid, wat kan bijdragen aan donkere kringen.
- Vitamine C: Vitamine C is essentieel voor de productie van collageen, dat de huid stevigheid en elasticiteit geeft. Een tekort aan vitamine C kan leiden tot een zwakkere huidstructuur en het ontstaan van schaduwen onder de ogen.
- IJzer: Een ijzertekort kan leiden tot bloedarmoede, wat kan resulteren in een blekere huid en een toename van de zichtbaarheid van bloedvaten onder de ogen.
- Vitamine B12: Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot bloedarmoede en een zwakkere huid, waardoor donkere kringen prominenter worden.
- Vitamine E: Vitamine E heeft antioxiderende eigenschappen en kan helpen bij het beschermen van de huid tegen schade door vrije radicalen. Een tekort aan vitamine E kan de huidkwaliteit verminderen en de verschijning van donkere kringen verergeren.
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? Voorkomen!
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? Voorkomen is beter dan genezen. Je doet er daarom verstandig aan om onderstaande tips te voorkomen. Met deze tips voorkom je de vorming van wallen en donkere kringen, waardoor de vraag wat helpt tegen wallen en donkere kringen eigenlijk overbodig is.
Tip 1: zorg voor een 100% gezonde leefstijl
De beste tip die wij je mee kunnen geven, is om voor een 100% gezonde leefstijl te zorgen. Dit is niet alleen van belang voor de wallen en donkere kringen onder je ogen, maar ook voor de rest van je lichaam. En voor je algehele gezondheid.
Wij raden je sowieso aan om voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon te kiezen. Binnen dit patroon moet zo min mogelijk ruimte zijn voor producten met suiker. Waarom? Omdat een te hoge suikerinname ook van grote invloed is op de delicate huid onder je ogen.
Verder raden wij je aan om dagelijks in beweging te komen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de doorbloeding in je lichaam. Juist de delicate huid onder je ogen heeft baat bij een betere doorbloeding. Kom daarom dagelijks voldoende in beweging.
Het is ook van belang om te stoppen met roken. Rook je op dit moment? Stop hier dan simpelweg per direct mee. Je weet ongetwijfeld al dat roken erg slecht voor je is, maar wist je dat roken ook deels bijdraagt aan de vorming van wallen en donkere kringen? Dit komt onder meer doordat de rook van de sigaretten langs de delicate huid onder de ogen naar boven toe trekt.
Tot slot is het advies om stress te voorkomen c.q. te verminderen. Stress is van grote invloed op je lichaam, brein, gemoedstoestand én conditie van je huid. Zodra je in staat bent om je stress te verminderen, heb je een stuk minder last van wallen en donkere kringen onder je ogen. Voor het verminderen van stress kun je mogelijk een goede stressbal gebruiken:
Tip 2: verzorg je huid goed
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? Je huid ontzettend goed verzorgen. Dat doe je onder meer door de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Deze producten moeten niet alleen de huid voeden, maar ook nog eens de huid goed hydrateren. Met het oog op wallen en donkere kringen is juist de hydratatie ontzettend belangrijk.
Ook is het belangrijk om je gezichtshuid met beleid te verzorgen. Dit houdt onder meer in dat je bijvoorbeeld een oogcrème voorzichtig met je vingertoppen uit moet smeren. Zet nooit te veel druk en gebruik dus altijd de juiste verzorgingsproducten.
Verder moet je elke avond je gezichtshuid erg goed reinigen. Je kunt hiervoor het beste een hydraterende reiniger gebruiken, zoals onderstaande varianten:
Met zo’n hydraterende reiniger geniet je van een win-win situatie. Je reinigt je huid op de juiste manier én je hydrateert ondertussen je huid ook nog eens. Hier is de delicate huid onder je ogen maar al te blij mee.
Tip 3: verbeter je nachtrust
Het klinkt misschien eenvoudig, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet je nachtrust gaan verbeteren. Wat helpt tegen wallen en donker kringen is namelijk voldoende slaap per nacht. Hierbij gaan wij uit van 8 uur per nacht.
Je nachtrust verbeteren doe je het beste met deze 5 tips:
- Creëer een consistente slaaproutine: Ga elke dag op dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op, zelfs in het weekend. Dit helpt je interne biologische klok te reguleren en zorgt voor een meer regelmatig slaappatroon.
- Creëer een ontspannende slaapomgeving: Zorg ervoor dat je slaapkamer rustgevend en comfortabel is. Houd de kamer koel, donker en stil. Investeer in een comfortabel matras en kussens en vermijd het gebruik van elektronische apparaten vlak voor het slapengaan, omdat het blauwe licht de productie van het slaaphormoon melatonine kan verstoren.
- Beperk cafeïne en alcohol: Vermijd cafeïne en grote hoeveelheden alcohol enkele uren voordat je gaat slapen. Deze stoffen kunnen je slaap verstoren en ervoor zorgen dat je minder diep slaapt.
- Beweeg regelmatig: Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om een gezond slaappatroon te bevorderen. Probeer echter intensieve lichaamsbeweging vlak voor het slapengaan te vermijden, omdat dit je lichaam kan stimuleren in plaats van te ontspannen.
- Vermijd zwaar eten voor het slapengaan: Probeer grote, zware maaltijden laat op de avond te vermijden, omdat dit je spijsvertering kan verstoren en ongemakkelijk kan aanvoelen wanneer je probeert te slapen. Lichtere snacks zijn meestal beter voor het slapengaan.
Hier willen wij nog één tip aan toevoegen: laat je smartphone buiten je slaapkamer. Dit is een ware stoorzender die van grote invloed is of kan zijn op je nachtrust.
Tip 4: drink voldoende water
Het is ook ontzettend belangrijk om voldoende water te drinken. Water hydrateert de huid, waardoor de delicate huid onder je ogen veel sterker wordt. Het is daarom van belang om dagelijks minimaal 2 liter water te drinken. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Met deze tips:
- Stel doelen en houd bij: Stel dagelijkse drinkdoelen voor jezelf en houd bij hoeveel water je gedurende de dag hebt gedronken. Dit kan je motiveren en je bewust maken van je inname.
- Gebruik een herbruikbare waterfles: Draag een herbruikbare waterfles bij je en zorg ervoor dat je hem de hele dag bijvult. Het hebben van water binnen handbereik maakt het gemakkelijker om regelmatig te drinken.
- Creëer herinneringen: Stel herinneringen in op je telefoon of gebruik apps die je eraan herinneren om regelmatig water te drinken. Dit kan vooral nuttig zijn als je de neiging hebt om het drinken van water te vergeten.
- Voeg smaak toer: Voeg smaak toe aan je water door bijvoorbeeld plakjes citroen, komkommer, munt of bessen toe te voegen. Dit kan het drinken van water aangenamer maken.
- Drink bij specifieke gelegenheden: Koppel het drinken van water aan bepaalde activiteiten, zoals het drinken van een glas water tijdens het opstaan, voor elke maaltijd of telkens wanneer je naar het toilet gaat. Dit helpt je een routine op te bouwen.
- Maak gebruik van apps: Er zijn verschillende mobiele apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het bijhouden van je waterinname en je eraan herinneren om gehydrateerd te blijven.
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? Kom in actie!
Wat helpt tegen wallen en donkere kringen? Vooral zo snel mogelijk in actie te komen. De wallen en donkere kringen onder je ogen staan niet zo netjes én wijzen ook op een onderliggend probleem. Dit kan een aandoening zijn, maar kan ook een tekort aan water of een slechte nachtrust zijn. Je moet daarom serieus met de wallen en donkere kringen onder je ogen aan de slag gaan. Daarover heb je gelukkig alle mogelijke informatie over in dit artikel gevonden!
Als expert deel ik graag de beste tips, hulpmiddelen en adviezen met je. Ook in dit artikel heb ik dit met veel plezier gedaan. Hierbij richt ik me op het bestrijden van het probleem, maar óók op het voorkomen van het probleem. Voor het voorkomen van het probleem heb ik ook de beste tips voor je verzameld, gebaseerd op mijn ervaringen en kennis.