Wat helpt tegen wallen onder je ogen?

Wat helpt tegen wallen onder je ogen? Het is een vraag die door ongekend veel mannen en vrouwen gesteld wordt. Logisch ook; wallen horen niet bij het ideaalbeeld van schoonheid en hebben veelal een duidelijke oorzaak. Je zou niet alleen iets tegen de wallen onder je ogen moeten doen, maar ook iets aan de exacte oorzaak. In dit artikel vertellen we je hier alles over, inclusief hetgeen wat helpt tegen wallen onder je ogen.

Ons expert advies

Om wallen onder je ogen tegen te gaan, raadt onze expert een goede oogcrème aan. Ook heb je goede zonnebrand, extra collageen, een gezichtsmasker en een goede drinkfles nodig. Met deze middelen voorkom je wallen onder je ogen en bestrijd je eventueel aanwezige wallen onder je ogen!

Wat helpt tegen wallen onder je ogen? Dít heb je nodig!

Ben je de wallen onder je ogen ook volledig zat? En wil je hier graag op korte- en lange termijn afscheid van nemen? Voor zowel de korte- als voor de lange termijn moet je dan in actie komen. Als je helemaal niks doet, weet je 100% zeker dat je last krijgt én blijft houden van de wallen onder je ogen.

Maar, wat helpt tegen wallen onder je ogen? Wij hebben deze vraag ook gesteld, waarna we op uitgebreid onderzoek zijn gegaan. Bij dit onderzoek hebben we naar zowel de oorzaak als naar mogelijke oplossingen gekeken. Op basis daarvan zijn we uiteindelijk bij onderstaande hulpmiddelen uitgekomen.

Middel 1: oogcrème

Wat helpt tegen wallen onder je ogen is een goede oogcrème. Zo’n crème smeer je op de delicate huid onder je ogen in, waardoor deze huid een stuk sterker en veerkrachtiger wordt. Als je een paar slechte nachten achter elkaar hebt, zorgt de sterkere huid ervoor dat je niet direct dikke wallen krijgt.

Met de beste oogcrème wallen verzorg je de huid onder je ogen simpelweg goed. Dit is serieus nodig, aangezien de huid onder je ogen zo delicaat en dun is. Het komt daarom op een goede huidverzorging aan, waarvoor je onder meer onderstaande oogcrèmes prima kunt gebruiken:

Gebruik je één van deze oogcrèmes? Zorg er dan voor dat je de crème echt elke dag opsmeert. Het komt op consequentie aan. De crème voedt vervolgens de huid onder je ogen én vermindert de wallen. En bijkomend voordeel: deze crèmes werken ook nog tegen de donkere kringen onder je ogen. Vaak gaan die kringen gepaard met wallen onder je ogen.

Middel 2: zonnebrand

Wat helpt tegen wallen onder je ogen? Het is niet mogelijk om een eenduidig antwoord op deze vraag te geven. Dit komt onder meer doordat er heel veel mogelijke oorzaken van wallen onder je ogen zijn. Eén van de oorzaken is bijvoorbeeld verbranding door het felle zonlicht.

Verbrandt de huid onder je ogen door het felle zonlicht? Dan zorgt dit voor onder meer wallen en donkere kringen. Zoals al gesteld: de huid onder je ogen is erg dun en hierdoor erg gevoelig. Je doet er daarom verstandig aan om dit gebied heel goed in te smeren. Doe dat bij voorkeur met één van deze zonnebrandcrèmes:

Middel 3: collageen

Collageen is een lichaamseigen stof die zorgt voor versteviging van de huid. Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in je lichaam af. Dit houdt onder meer in dat je lichaam vanzelf minder sterk en veerkrachtig wordt. Dát merk je het beste aan de dunne huid onder je ogen.

Het is daarom verstandig om extra collageen in te nemen. Dat doe je bijvoorbeeld door de onderstaande supplementen te slikken. Deze supplementen vergroten het collageenniveau in je lichaam en dragen daarmee zorg voor een sterkere huid. En daarmee voorkom je dat je dikke wallen onder je ogen krijgt.

Let op: kijk goed naar de verschillende soorten collageen supplementen. Deze supplementen bevatten niet alleen collageen, maar bijvoorbeeld ook vitamine C, vitamine D en/of zink. Ga goed na wat je behoeften zijn en welke supplementen het beste op die behoeften aansluiten.

Middel 4: gezichtsmasker

Wat helpt tegen wallen onder je ogen? Als je deze vraag stelt, heb je ongetwijfeld last van de wallen onder je ogen. Voldoende reden dus om hier iets aan te doen. En ook voldoende reden om de vorming van wallen te voorkomen.

Dit kun je beide doen met een goed gezichtsmasker. Een dergelijk masker smeer je op je huid in, laat je even intrekken en reinig je vervolgens goed met water. Je vermindert hiermee de wallen onder je ogen én versterkt hiermee de huid onder je ogen. Het gevolg laat zich al raden: je krijgt op termijn minder last van de wallen onder je ogen.

Probeer daarvoor eens deze gezichtsmaskers uit:

Wat bij deze gezichtsmaskers opvalt? Dat het om allemaal collageen gezichtsmaskers gaat. Zoals hierboven al aangegeven, is collageen het belangrijkste bestanddeel met het oog op wallen. Je moet het collageenniveau dus goed op orde zien te houden. Dát doe je met bijvoorbeeld bovenstaande collageen supplementen en/of deze gezichtsmaskers.

Middel 5: drinkfles

Huh, helpt een drinkfles echt tegen wallen onder je ogen? Ja, zeker. Het is met het oog op de wallen namelijk onwijs belangrijk om voldoende te blijven drinken. Als je veel/voldoende vocht binnen krijgt, blijft je huid perfect gehydrateerd. En dat zorgt ervoor dat de wallen minder goed zichtbaar zijn, minder dik zijn en minder snel terugkomen.

Het is daarom niet geheel onverstandig om in een goede drinkfles te investeren. Dat is zeker het geval als je moeite hebt om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Klinkt dat bij jou bekend in de oren? Kies dan voor één van deze drinkflessen:

Hoe ontstaan wallen onder je ogen precies?

Wat helpt tegen wallen onder je ogen? Om het antwoord op deze vraag te vinden, moet je goed naar de oorzaak van wallen kijken. Daarbij moet je ook goed naar de vraag kijken hoe wallen precies ontstaan onder je ogen.

Het is allereerst goed om te weten dat de huid onder je  ogen erg dun is. Doordat de huid zo dun is, is de huid bijzonder gevoelig. Dat zorgt uiteindelijk voor onder meer de wallen en donkere kringen onder je ogen.

Maar, dat is niet de enige reden. Nee, het ontstaan van wallen is altijd in een combinatie van meerdere factoren terug te vinden. Zo komt dit veelal ook door een gebrek aan slaap. Enfin, op de belangrijkste oorzaken van wallen onder je ogen komen we hieronder nader terug.

Wat is de oorzaak van wallen onder je ogen?

Wallen onder de ogen ontstaan meestal als gevolg van verschillende factoren, waaronder genetische aanleg, veroudering en levensstijlkeuzes. In bijna alle gevallen gaat het om een combinatie van onder meer deze factoren:

  • Genetische aanleg: Sommige mensen hebben van nature een aanleg voor het ontwikkelen van wallen onder hun ogen vanwege genetische factoren. Dit kan te maken hebben met de dikte van de huid en de manier waarop vet zich onder de ogen verdeelt.
  • Veroudering: Naarmate we ouder worden, verliest de huid onder de ogen elasticiteit en stevigheid. Dit kan ervoor zorgen dat het vetweefsel dat zich normaal gesproken rond de ogen bevindt, naar voren komt en zich ophoopt, wat resulteert in wallen.
  • Vochtretentie: Wallen kunnen worden veroorzaakt door vochtretentie, wat vaak wordt geassocieerd met zoutinname, hormonale schommelingen, of te veel alcohol- of cafeïneconsumptie. Te veel vocht kan zich onder de ogen ophopen en zwelling veroorzaken.
  • Slechte slaap: Onvoldoende slaap kan leiden tot uitzetting van de bloedvaten onder de ogen, wat de huid een donkere en gezwollen uitstraling kan geven.
  • Roken en alcoholgebruik: Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen de huid beschadigen en uitdrogen, wat kan bijdragen aan het ontstaan van wallen onder de ogen.
  • Allergieën: Allergische reacties, zoals hooikoorts, kunnen leiden tot ontsteking en zwelling in het gezicht, inclusief onder de ogen.
  • Zonblootstelling: Overmatige blootstelling aan de zon kan de collageenproductie verminderen en de huid dunner maken, wat de vorming van wallen kan bevorderen.

Wat hierbij opvalt? Veelal dat het om een tekort aan collageen gaat. Ook valt op dat verschillende externe factoren van invloed op de wallen zijn, maar dat je ook veel touwtjes in eigen handen kunt hebben. Slaap goed en drink goed. Dat is eigenlijk één van de beste tips om wallen onder je ogen te voorkomen.

Is er een speciale wallen behandeling?

Wat helpt tegen wallen onder je ogen? Als je deze vraag stelt, wil je waarschijnlijk iets tegen de wallen onder je ogen doen. Nou, wat helpt tegen wallen onder je ogen hebben we reeds hierboven al benoemd. Het is echter ook interessant om naar eventuele medische ingrepen te kijken. Bestaat er bijvoorbeeld een speciale wallen behandeling? Ja, dat is zeker het geval.

  • Injectables (fillers): In sommige gevallen kan een dermatoloog of plastisch chirurg fillers zoals hyaluronzuurinjecties gebruiken om het volume onder de ogen te herstellen en wallen te verminderen.
  • Lasertherapie: Laserbehandelingen kunnen worden gebruikt om de huid te verstrakken, de collageenproductie te stimuleren en het uiterlijk van wallen te verbeteren.
  • Chirurgische ingreep: Als de wallen zeer prominent zijn en niet reageren op andere behandelingen, kan een ooglidcorrectie worden overwogen. Dit is een chirurgische ingreep waarbij overtollig vetweefsel en huid worden verwijderd.

Kun je een keuze voor één van deze behandelingen zelf maken? Ja, maar wel in overleg met een dermatoloog of huisarts. Voordat je een wallen behandeling kunt ondergaan, moet je dus eerst bij een dermatoloog of huisarts langsgaan.

Is vochtophoping onder je ogen hetzelfde als wallen onder je ogen?

Vochtophoping onder de ogen is niet precies hetzelfde als wallen onder de ogen, maar beide kunnen vergelijkbare verschijnselen veroorzaken en kunnen vaak samen voorkomen.

  • Wallen onder de ogen: Wallen verwijzen meestal naar de zwelling of uitstulping van het onderste ooglidgebied. Ze worden vaak veroorzaakt door de ophoping van vetweefsel en/of vocht onder de huid in dit gebied. Wallen kunnen een genetische component hebben, verband houden met veroudering (verlies van huidelasticiteit en verslapping), of worden beïnvloed door levensstijlfactoren zoals voeding, slaap en allergieën. Wallen geven vaak een gezwollen uiterlijk onder de ogen.
  • Vochtophoping onder de ogen: Vochtophoping, aan de andere kant, verwijst specifiek naar de ophoping van vocht in het onderste ooglidgebied. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder te veel zoutinname, hormonale veranderingen, allergische reacties, uitdroging of een ongezonde levensstijl. Vochtophoping kan ook leiden tot zwelling en kan tijdelijk zijn.

Vaak gaan wallen onder de ogen gepaard met vochtophoping omdat het vocht zich kan ophopen in het gebied waar het vet ook al aanwezig is. Dit kan leiden tot een meer uitgesproken verschijning van wallen. Het verminderen van vochtophoping kan helpen bij het verminderen van de zwelling en het verbeteren van het uiterlijk van wallen. Dit kan worden bereikt door het aanpassen van de voeding, het verminderen van zoutinname, voldoende hydratatie en het behandelen van allergieën indien van toepassing.

Kun je last krijgen van wallen onder je ogen door je nieren?

Wallen onder de ogen worden soms geassocieerd met nierproblemen, maar het verband tussen deze twee is niet altijd direct of eenvoudig. Hier zijn enkele manieren waarop nierproblemen invloed kunnen hebben op wallen onder de ogen:

  • Nierziekte en vochtophoping: Nierziekten, vooral nierfalen, kunnen leiden tot vochtophoping (oedeem) in verschillende delen van het lichaam, waaronder het gebied onder de ogen. Dit kan resulteren in zwelling en wallen.
  • Uitdroging: Aan de andere kant kunnen nierproblemen ook leiden tot uitdroging, vooral als de nieren niet goed functioneren om overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen. Uitdroging kan de huid onder de ogen dunner en donkerder maken, wat het uiterlijk van wallen kan verergeren.
  • Hypertensie (hoge bloeddruk): Nierproblemen kunnen leiden tot hypertensie, wat op zijn beurt wallen onder de ogen kan veroorzaken. Hoge bloeddruk kan leiden tot schade aan de bloedvaten en vochtretentie.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle mensen met nierproblemen wallen onder hun ogen zullen ontwikkelen, en niet alle mensen met wallen onder de ogen hebben nierproblemen. Wallen kunnen ook worden veroorzaakt door andere factoren zoals genetische aanleg, veroudering, levensstijlkeuzes en allergieën.

Wat zijn de gevolgen van wallen onder je ogen?

Waarom is de vraag wat helpt tegen wallen onder je ogen toch zo relevant? Deze vraag is om meerdere redenen relevant.

Ten eerste hebben wallen onder je ogen veelal een (duidelijke) oorzaak. Dit kan een gebrek aan slaap zijn, maar kan ook een medische aandoening zijn. Of het kan – zoals in veel gevallen – om een combinatie van verschillende factoren gaan.

Ten tweede zijn wallen onder je ogen van grote invloed op je gezicht. De wallen onder je ogen vallen direct op en passen ook niet bij het ideale schoonheidsbeeld.

Het kan geen kwaad om eens naar de gevolgen van wallen onder je ogen te kijken. Wat helpt tegen wallen onder je ogen, mag inmiddels duidelijk zijn. Maar, waarom zou je nou echt iets tegen de wallen onder je ogen moeten doen? Dat heeft met de volgende mogelijke gevolgen van wallen onder je ogen te maken:

  • Esthetische zorgen: Wallen onder de ogen kunnen cosmetische zorgen veroorzaken. Ze geven vaak een vermoeid of verouderd uiterlijk en kunnen de algehele uitstraling van het gezicht negatief beïnvloeden.
  • Zelfvertrouwen: Mensen met opvallende wallen kunnen zich zelfbewust voelen over hun uiterlijk, wat hun zelfvertrouwen en zelfbeeld kan beïnvloeden.
  • Sociale impact: Wallen kunnen sociale gevolgen hebben, zoals het vermijden van sociale situaties of het gebruik van make-up om ze te verbergen, wat ongemak kan veroorzaken.
  • Verstoorde slaap: In sommige gevallen kunnen wallen onder de ogen een symptoom zijn van slaapproblemen, zoals slaapapneu. Dit kan leiden tot vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen.
  • Allergische reacties: Als wallen worden veroorzaakt door allergieën, kunnen ze gepaard gaan met jeukende, rode ogen en andere allergische symptomen.
  • Fysieke ongemakken: Wallen kunnen soms fysieke ongemakken veroorzaken, zoals een zwaar gevoel onder de ogen.
  • Belemmering van zicht: In zeldzame gevallen, wanneer wallen zeer ernstig zijn, kunnen ze het zicht enigszins belemmeren.

Spreken deze gevolgen van wallen onder je ogen niet aan? Dan is het belangrijk om te kijken naar hetgeen wat helpt tegen wallen onder je ogen. Ook is het advies om onderstaande tips tegen wallen op te volgen. Met deze tips ben je in staat om de vorming van wallen zoveel mogelijk te voorkomen.

Tips tegen wallen: wat helpt tegen wallen onder je ogen

Vraag je je af wat helpt tegen wallen onder je ogen? Daarvoor verwijzen wij je graag naar de hulpmiddelen die we eerder in dit artikel benoemd hebben. We willen nu graag kijken naar het voorkomen van wallen onder je ogen. Want ja, ook in dit geval geldt weer dat voorkomen beter dan genezen is.

Kun je wallen onder je ogen volledig voorkomen? Ja, dit kun je zeker volledig voorkomen. Hoe dan? Nou, met onderstaande tips tegen wallen. Wat helpt tegen wallen onder je ogen is om deze tips serieus op te volgen. Daarmee verklein je de kans op het krijgen van wallen onder je ogen aanzienlijk.

De beste tips tegen wallen zetten we eerst voor je op een rijtje:

  • Drink minimaal 2 liter water per dag
  • Slaap minimaal 8 uur per nacht
  • Verzorg de huid onder je ogen goed
  • Zorg voor een gevarieerd voedingspatroon
  • Kom voldoende in beweging; minimaal een half uur per dag
  • Stop met roken en voorkomen overmatig alcoholgebruik
  • Pas op met make-up
  • Probeer zoveel mogelijk op je rug te slapen

Tip 1 tegen wallen onder je ogen: drink minimaal 2 liter water per dag

Allereerst raden wij je aan om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Je hydrateert je huid hiermee goed, je verzorgt je huid hiermee goed en het draagt bij aan een verbeterde algemene gezondheid.

Voor sommige mensen is het drinken van 2 liter water per dag een uitdaging. Hen wijzen wij graag op de handige drinkflessen met tijds- en hoeveelheid aanduiding. Met deze drinkflessen zie je precies hoeveel liter je al op hebt en hoeveel water je nog moet drinken.

Je zou mogelijk denken dat water juist voor een vochtophoping onder de ogen zorgt. Want, dat is waar wallen onder je ogen min of meer op lijken. Dit is echter niet het geval. Met voldoende water geniet je van de best mogelijke hydratatie van je huid. En daardoor geniet je van een minder grote kans op de vorming van wallen onder je ogen.

Wat helpt tegen wallen onder je ogen? Voldoende water drinken! Kun je de vorming van wallen met alleen deze tip voorkomen? Nee, dat is niet het geval. Wij raden je aan om deze tip tegen wallen te combineren met onderstaande tips tegen wallen.

Tip 2 tegen wallen onder je ogen: Slaap minimaal 8 uur per nacht

Wat helpt tegen wallen onder je ogen is uiteraard om voldoende te slapen. Het advies hierbij is om minimaal 8 uur per nacht te slapen. Is dit voor iedereen haalbaar? Nee, ongetwijfeld niet. Toch is het advies aan iedereen om naar minimaal 8 uur slaap per nacht te streven.

Als je minimaal 8 uur per nacht slaapt, geniet je van meerdere voordelen. Het eerste voordeel is terug te vinden in de manier waarop je opstaat. Je voelt je een stuk fitter, energieker en hierdoor ook gelukkiger. Het tweede voordeel is terug te vinden in het zien verdwijnen van de wallen onder je ogen. Als je voldoende uren per nacht slaapt, heb je gewoonweg een heel stuk minder kans op wallen onder je ogen. Dit komt door een combinatie van factoren c.q. redenen:

  • Vochtniveaus reguleren: Tijdens de slaap heeft het lichaam de kans om vochtbalans te herstellen. Als u niet voldoende slaap krijgt, kan het vocht zich onder uw ogen ophopen, wat kan leiden tot zwelling en wallen. Een goede nachtrust helpt om overtollig vocht te verdrijven en de vochtniveaus in uw lichaam in balans te houden.
  • Huidregeneratie: Tijdens de diepe slaapfases wordt de huid geregenereerd en hersteld. Dit omvat de productie van collageen, een eiwit dat de huid stevig en elastisch houdt. Voldoende slaap draagt bij aan een gezondere en stevigere huid, wat kan helpen bij het verminderen van het uiterlijk van wallen.
  • Bloedcirculatie: Slaap bevordert een goede bloedcirculatie door het hele lichaam, inclusief het gezicht. Een efficiënte bloedcirculatie kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en het verminderen van zwelling onder de ogen.
  • Minder stress: Een goede nachtrust kan stress verminderen. Stress kan leiden tot ontsteking en zwelling in het lichaam, inclusief het gebied onder de ogen. Door stress te verminderen, kunt u de kans op wallen verminderen.

Het laatste punt is ook voor veel mensen interessant en van belang. Vrij veel mensen ervaren in ons land namelijk stress. Deze stress is niet alleen van invloed op de gemoedstoestand, maar dus ook op het slaappatroon. Door zoveel mogelijk stress te voorkomen, voorkom je een slechte nachtrust. En dat is wat helpt tegen wallen onder je ogen!

Tip 3 tegen wallen onder je ogen: verzorg de huid onder je ogen goed

Heb je dit artikel wat helpt tegen wallen onder je ogen volledig doorgenomen? Dan heb je meerdere keren kunnen lezen dat de huid onder je ogen erg delicaat is. De huid is dun en is hierdoor extra gevoelig, bijvoorbeeld voor externe factoren.

Het is daarom onwijs belangrijk om de huid onder je ogen goed te verzorgen. Dit doe je onder meer één van bovenstaande oogcrèmes. Deze crème moet je elke dag op de huid onder je ogen opsmeren. De crème zorgt vervolgens voor de benodigde hydratatie, voeding en versterking van de huid. Daarmee is de kans op wallen onder je ogen simpelweg een heel stuk kleiner.

Wil je ook andere verzorgingsproducten gebruiken? Je hebt groot gelijk. Met het oog op wat helpt tegen wallen onder je ogen moet je onder meer een goede gezichtsreiniger gebruiken. Deze reiniger moet aan een paar eisen voldoen. Zo moet ‘ie louter natuurlijke ingrediënten bevatten en moet ‘ie geschikt zijn voor de gevoelige huid. Wij raden je daarvoor onder meer deze gezichtsreinigers aan:

Uiteindelijk komt veel aan op een goede huidverzorging. Gebruik hiervoor de juiste producten en werk een vaste routine uit. Daarmee voorkom je dat je ‘s avonds nog met make up op gaat slapen. Je kunt je vast voorstellen dat ook dat bijzonder slecht/schadelijk voor de delicate huid onder je ogen is.

Tip 4 tegen wallen onder je ogen: zorg voor een gevarieerd voedingspatroon

Wat helpt tegen wallen onder je ogen is om je lichaam serieus te nemen. Wat we hiermee bedoelen? Onder meer dat je voldoende water drinkt, dat je de huid onder je ogen goed verzorgt én dat je voor een gevarieerd voedingspatroon zorgt. Dit voedingspatroon moet aan een paar ‘eisen’ voldoen:

  • In het voedingspatroon moet veel ruimte voor groenten en fruit zijn. In groenten fruit zitten namelijk de juiste voedingsmiddelen, waaronder vitamine C. Deze vitamine heeft je huid nodig om zo sterk en gezond mogelijk te blijven.
  • Je moet zo min mogelijk zout binnenkrijgen. Vind je het heerlijk om zout te eten? Dat is goed voor te stellen, maar dit zout kan leiden tot vochtretentie. Dat is het ophogen van vocht onder je ogen, waardoor je last van een soort van zwelling krijgt. Het is daarom zaak om de inname van zout zoveel mogelijk te voorkomen.

Het is om meerdere redenen aan te raden om je voedingspatroon aan te passen. Je voedingspatroon en wat helpt tegen wallen onder je ogen gaan namelijk hand in hand met elkaar. Dat heeft onder meer met de volgende factoren te maken:

  • Voedingsstoffen voor de huid: Een dieet rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine E, vitamine K, antioxidanten en omega-3-vetzuren kan bijdragen aan een gezondere huid. Deze voedingsstoffen kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen, het bevorderen van collageenproductie en het behouden van de elasticiteit van de huid, wat kan helpen bij het verminderen van het uiterlijk van wallen.
  • Versterking van de huidbarrière: Een gezond dieet kan helpen bij het versterken van de huidbarrière, waardoor de huid minder gevoelig wordt voor irritatie en vochtverlies. Dit kan bijdragen aan een helderdere en stevigere huid onder de ogen.
  • Algemene gezondheid: Een voedzaam dieet heeft positieve effecten op uw algehele gezondheid, waaronder uw immuunsysteem en energieniveaus. Een goede gezondheid kan helpen stress en vermoeidheid te verminderen, wat op zijn beurt kan helpen bij het voorkomen van wallen.

Tip 5 tegen wallen onder je ogen: kom in beweging

Wat helpt tegen wallen onder je ogen? In beweging komen! Dit klinkt mogelijk als een onzinnige tip, maar dat is het allerminst. Voldoende lichaamsbeweging is namelijk onwijs belangrijk voor je huid. Er zijn meerdere redenen waarom voldoende lichaamsbeweging van groot belang is voor het voorkomen van wallen onder je ogen:

  • Verbeterde bloedcirculatie: Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert de bloedcirculatie in het hele lichaam, inclusief het gezicht. Een goede bloedcirculatie zorgt ervoor dat zuurstof en voedingsstoffen efficiënter naar de huid worden getransporteerd, wat kan bijdragen aan een gezondere en stralende huid, inclusief het gebied onder de ogen.
  • Stressvermindering: Lichaamsbeweging staat bekend om zijn stressverlagende eigenschappen. Stress kan leiden tot ontstekingen en vochtophoping in het lichaam, wat wallen onder de ogen kan verergeren. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen stress te verminderen, wat indirect kan bijdragen aan het verminderen van wallen.
  • Betere lymfedrainage: Het lymfestelsel speelt een belangrijke rol bij het afvoeren van afvalstoffen en overtollig vocht uit het lichaam. Lichaamsbeweging kan de lymfedrainage verbeteren, wat kan helpen bij het verminderen van zwelling, inclusief onder de ogen.
  • Vochtafvoer: Lichaamsbeweging kan leiden tot zweten, wat kan helpen bij het afvoeren van vocht en toxines uit het lichaam. Dit kan bijdragen aan het verminderen van vochtretentie en zwelling.

Tip 6 tegen wallen onder je ogen: stop met roken en alcohol drinken

Zowel roken als overmatig alcoholgebruik is van grote invloed op de wallen onder je ogen. Wat helpt tegen wallen onder je ogen, is stoppen met roken en met overmatig drinken. Dit heeft met de volgende redenen te maken:

  • Roken: Roken is schadelijk voor de huid en kan bijdragen aan het ontstaan van wallen en andere tekenen van veroudering. Dit komt doordat roken leidt tot vernauwing van de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar de huid wordt verminderd. Dit kan de huid dunner maken en de verschijning van wallen verergeren. Bovendien kunnen de chemische stoffen in tabaksrook bijdragen aan huidverslapping en rimpelvorming, wat de wallen kan vergroten.
  • Alcoholgebruik: Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot uitdroging, omdat alcohol een diuretisch effect heeft en vocht uit het lichaam kan verwijderen. Uitdroging kan de huid onder de ogen dunner en doffer maken, waardoor wallen meer opvallen. Bovendien kan alcohol leiden tot slaapstoornissen, en een gebrek aan slaap kan de zwelling onder de ogen vergroten.

Tip 7 tegen wallen onder je ogen: pas op met make up

Draag je graag make-up? Dan heb je hier ongetwijfeld een reden voor. Het neemt je onzekerheid deels weg of je vindt het simpelweg mooier staan. Deze redenen zijn heel goed te begrijpen, maar je moet ook goed kijken naar hetgeen wat helpt tegen wallen onder je ogen. En daarbij valt direct op dat je op moet passen met make up.

Door make-up op de huid onder je ogen op te smeren, loop je min of meer meerdere risico’s:

  • Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten in make-upproducten, zoals oogschaduw, concealer of mascara. Het gebruik van make-up rond de ogen kan allergische reacties veroorzaken, wat kan leiden tot roodheid, jeuk, zwelling en zelfs wallen.
  • Verstopte poriën: Het regelmatig gebruik van make-up kan de poriën rond de ogen verstoppen, wat kan leiden tot puistjes en mee-eters. Als de huid onder de ogen niet goed kan ademen vanwege opgehoopte make-up, kan dit de verschijning van wallen verergeren.
  • Irritatie en uitdroging: Sommige make-upproducten bevatten ingrediënten die de huid kunnen irriteren of uitdrogen. Dit kan de huid onder de ogen gevoeliger maken en kan de wallen erger maken.
  • Moeilijkheden bij verwijderen: Make-up kan soms moeilijk te verwijderen zijn, vooral als het waterdicht is. Het verwijderen van make-up met te veel wrijving kan de tere huid rond de ogen beschadigen en de wallen verergeren.

Wat daarom heel belangrijk is, is om een goede make up remover te gebruiken. Onderstaande make up removers dragen zeker bij aan het antwoord op de vraag wat helpt tegen wallen onder je ogen:

Tip 8 tegen wallen onder je ogen: probeer op je rug te slapen

Wat helpt tegen wallen onder je ogen? Op je rug slapen! Als je op je buik of zij slaapt, heeft het vocht alle kans om onder je ogen te trekken. Dit voorkom je dus door op je rug te slapen. Daarbij kan het ook geen overbodige luxe zijn om een goed slaapmasker te gebruiken. Met bijvoorbeeld onderstaande slaapmaskers verbeter je mogelijk je nachtrust aanzienlijk:

Wat helpt tegen wallen onder je ogen? Kom in actie!

Wat helpt tegen wallen onder je ogen is om direct in actie te komen. Indien je besluit om niks tegen de wallen onder je ogen te doen, krijg je hier alleen maar meer last van. Volg daarom bovenstaande tips op tegen wallen én schaf de juiste middelen aan. Want, wat helpt tegen wallen onder je ogen is om jezelf en de huid onder je ogen goed te verzorgen. Dát dope je met alle genoemde hulpmiddelen in dit artikel!